Ekonomi

Çeyrek ve gram fiyatlarında korkulan oldu! Kuyumcular mecbur kaldı artık yapılmıyor

Çeyrek ve gram altın fiyatları artmaya devam ediyor. Piyasada vatandaşın ekonomik risk algısı nedeniyle altına olan ilgisi de hayli yüksek. Gram altın 985 lira olurken çeyrek altının fiyatı bin 609 lirayı gördü. Altındaki hareketlilik sonrası kuyumcular satışları durdurdu!851 dolardan işlem görüyor

Altının onsu, uluslararası piyasalarda 1.851 dolardan işlem görüyor.

Altın piyasasında, en düşük 963 bin lira, en yüksek 977 bin 750 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalarak 963 bin liradan tamamladı.

Borsa İstanbul Altın Piyasası'nda standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre 0,1 kayıpla 963 bin liradan tamamladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların bugünkü efektif kurunu alışta 16,3566 lira, satışta 16,4221 lira olarak açıkladı. TCMB, önceki efektif kurunu alışta 16,2556 lira, satışta 16,3208 lira olarak belirlemişti.

Uluslararası piyasalarda, avro/dolar paritesi 1,0730, sterlin/dolar paritesi 1,2580, dolar/yen paritesi de 127,3 düzeyinde seyretti.

Altın fiyatlarındaki hareketlilik nedeniyle kuyumcular dünden beri çeyrek altın ve gram altın başta olmak üzere altın çeşitlerinde satışları durdurdu. Kuyumculardan altın almaya giden vatandaşlar esnaftan aldıkları haberle şoke oldu. Çünkü çeyrek ve gram altın almak istediklerinde satıcılar işlem yapmadıklarını söylüyor.

 

ALTIN SATIŞI YAPMIYORUZ YAPAMIYORUZ

Karar gazetesinin haberine göre, altın ve döviz kurundaki oynaklıktan dolayı 23 Mayıs pazartesi gününden beri ülke genelinde birçok kuyumcu vatandaşlara kredi kartı ve ya banka kartı ile satış yapmadıklarını söyleyerek müşterilerini geri çeviriyor. POS cihazı kullanarak satış yapmak istemeyen kuyumcular POS komisyonu verdiklerini üstüne de satış yaptıktan sonra satıştan elde ettikleri parayı en az bankada bir ay bloke etmek zorunda kaldıklarını belirterek zarar üzerine zarar ediyoruz bizde POS cihazı ile satışları durdurduk diyor.

"NAKİT PARAYA İHTİYACI OLANDA KARTLA ALTIN ALIYOR"

Piyasada nakit paraya ihtiyacı olanların  da kredi kartı ile çeyrek alıp bir başka kuyumcuda aldıkları altını bozdurarak nakit paraya dönüştürdüğü öğrenildi. Bir başka iddia da kartla altın alan vatandaşların yine altını aldıkları gün bozdurarak dolara çevirdiklerini söyleniyor. Tüm bu gelişmeler kuyumcuların kartlı satış yapmayarak nakit satışa yönelmesine neden oluyor.

840 bin küçük esnafa vergi istisnasının ayrıntıları belli oldu

5 litrelik ayçiçek yağında Cuma indirimi yapılacak! 30 lira düşüyor 27 Mayıs fiyat listesi

Tarım Bakanlığı'ndan buğday et şeker stokları tükeniyor iddiasına açıklama: Kayıtlarda yok istesek de alamayız

Kur Korumalı Mevduat Hesabı açanlara vergi avantajı süresi uzatıldı! TBMM'de resmen kabul edildi

Türkiye'de buğday alım fiyatı beklenirken hükümetten sürpriz ihracat hamlesi! Harekete geçildi

Çifçiler TMO'nun buğday alım fiyatını açıklamasını beklerken emsal ücret ortaya çıktı

Hükümetten asgari ücrete Temmuz zammı açıklaması! Maaşlarda yüzde kaç artış olacak?

Değeri altına endekslenecek! Dolara karşı 125 yıllık plan devreye sokulacak

Doların karşısında en çok değer kazanan para birimi şaşırttı! İlk kez dün gerçekleşti

Buğday fiyatlarıyla ilgili sürpriz gelişme! TMO'nun çiftçiye vereceği alım fiyatlarını eski müdür açıkladı

Buğdaydan sonra şeker de cepleri yakacak! Yasaklama kararı alındı