28 / 04 / 2024

Çeysa İnşaat, iki yeni proje için arsa arayışında!

Çeysa İnşaat, iki yeni proje için arsa arayışında!

Diyarbakır inşaat sektöründe 2001 yılından beri faaliyet gösteren Çeysa Yapı, önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladığı Uydu Kent ve otel projeleri için arsa tahsisi arayışına başladı



İnşaat sektörüne yaklaşık 20 yıl önce taşeronluk yaparak adım attıklarını belirten Çeysa Yapı İnşaat Madencilik Nakliyat Petrol San. Tic. Limited Şirketi'nin sahibi Mehmet Çelik, "Ağırlıklı olarak İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de taşeronluk işleri yapıyorduk. 2001 yılında Diyarbakır'a geldim ve inşaat sektöründe büyük bir boşluk olduğunu gördüm. Burada faaliyete başladık. İyi ki geldik. Herkese örnek olduk. Büyük paralar kazanarak değil yarattığımız istihdamdan zevk aldığımız için daha mutlu olduk" dedi. Mevcut çalışmaları haricinde bugüne kadar 3 bin 700 konut yaptıklarını kaydeden Çelik, "Bunlar, lüks konutlar ve site şekli büyük dairelerden oluşuyor. Şu anda elimizde inşası devam eden 660 dairemiz var. Diyarbakır'ın çeşitli yerlerinde birbirinden kaliteli siteler inşa ediyoruz" diye konuştu. Projelerinden bahseden Çelik, "Şanlıurfa yolu üzerinde Altınşehir Konutları ve Plazaları 2 projesi yer alıyor. 6 plazadan oluşan bu projemizde bununla beraber 2 daire üzeri 15 kattan oluşan 7 blok yer alıyor. Proje dahilinde 2 adet yüzme havuzu, çocuk oyun grupları ve fitness center bulunuyor. Goldpark Konutları ise 2 daire üzeri 15 kattan ve 8 bloktan oluşuyor. Bu projemizde de 2 adet yüzme havuzu, yeşil alanlar, çocuk oyun grupları ile fitness center mevcut. Yeni Çevre Yolu üzerinde ise 75 metrekarelik Misstanbul Konutları 1 ve 2 bulunuyor. Misstanbul 1; 2 daire üzeri 12 kat ve 4 bloktan oluşuyor. Misstanbul 2 ise 2 daire üzeri 11 kat ve 2 bloktan oluşuyor. Yine Çevre Yolu  üzerinde 75 metrekarelik Diyarpark Konutları 3 yer alıyor. Bu projemiz de 2 daire üzeri 12 kat ve 2 bloktan oluşuyor.  Projelerimizde yüzme havuzu, çocuk oyun grupları, fitness ve yeşil alanlar mevcut. İnsanımızın memnuniyetini düşünüyoruz. Onların talepleri doğrultusunda hareket ediyoruz. İsteklerini yerine getirdiğimiz için de talep görüyoruz" bilgisini verdi.  Çelik, "Devam eden 5 şantiyemizde bin 140 kişi istihdam ediyoruz. Bu bile yüzümüzü güldürmeye yetiyor" dedi.

Konut yapımına gelişen teknolojiyi kullanarak devam edeceklerinin altını çizen Mehmet Çelik, "Diyarbakır'da arazi ve arsa sahiplerinden çok çekiyoruz. Fiyatları çok yüksek tutuyorlar yada engel çıkartıyorlar. Buna rağmen yatırımlarımıza devam etmek, istihdama sunduğumuz katkıyı artırmak istiyoruz. Bunun için önümüze koyduğumuz 2 büyük projemiz var. Bunlardan ilki Uydu Kent Projesi, diğeri ise otel projemiz. Her iki proje için de yer arayışımız devam ediyor" şeklinde konuştu.


Geri Dön