16 / 06 / 2024

Changing the Face 2013 başlıyor!

Changing the Face 2013 başlıyor!

Changing the Face mimarlık yarışması, Rotunda'nın çehresini ve içini yeniden düzenlenleyecek yenilikçi fikirler arıyor, Bu seneki yarışmanın en önemli farklılığı, kazanan tasarımın gerçekten inşa edilecek olması...




Varşova’daki Rotunda binasının yeniden canlandırılmasını konu alan yarışmada, katılımcıların, Merkez Avrupa’nın en büyük bankası olan PKO Bank Polski'ye yeni ve sürdürülebilir bir yüz kazandıracak yenilikçi tasarımlar geliştirmeleri bekleniyor. Bu seneki yarışmanın en önemli farklılığı, kazanan tasarımın gerçekten inşa edilecek olması.


PKO Rotunda binası, Zbigniew Karpinski’nin 1962-69 yılları arasında Varşova’nın merkezinde oluşturduğu şehir kompleksinin simgesel odak noktasıdır. İki büyük caddenin kesiştiği yerde bulunan ve şehrin ünlü bir simgesi olan bina aynı zamanda halkın gözde buluşma noktası. Bina, şehrin 20. yüzyıl kent mimarisi açısından tarihi bir öneme sahip. Oldukça sembolik bir yapıda olan bu binanın yeniden tasarımlanması önemli modern simgeler arasına çağdaş bir yenilik getirmek için önemli bir fırsat.


Yeniden yapım projesinin, Rotunda binasının tarihi özelliklerini korumanın yanı sıra LEED, BREEAM, DGNB sistemlerinin üçte ikisi tarafından onaylanması gerekiyor.


Hürses Gazetesi


Geri Dön