29 / 04 / 2024

Chery Omoda 5 Türkiye'ye elektrik motoruyla geliyor...

Chery Omoda 5 Türkiye'ye elektrik motoruyla geliyor...

Chery Omoda 5 yeni modelini ve özelliklerini açıkladı. Tamamen elektrikli olacak olan yeni modelde, şimdiden fazlası ile dikkatleri üzerine çekiyor. 2023 yılında Türkiye piyasasında yer alan Chery Omoda 5'in yeni modelinde lüks arabalarda olan tüm özellikler bulunuyor. İşte ayrıntılar...



Elektrikli otomobillerde öncü ülkelerden birisi olan Çin yine yeni modellerle ile piyasaya gelmeye devam ediyor. BYD, SAIC, NIO, GAC, Huawei, Geely ve son olarak bu listeye Chery'nin eklenmesi beklenmete. Chrey yeni modelinde elektrikli motor kullanacak. Günümüzün dünyasında elektrikli otomobil modellerinde hızlı bir şekilde artışta görülmekte. 

OMODA 5 ELEKTRİKLİ MOTORUYLA GELİYOR

Elektrikli otomobillerin fazlası ile talep gördüğü günlerde Chery'den de büyük bir adım geldi. Senenin başında piyasaya çıkarılan Omoda 5 modeli peynir ekmek gibi satılırken, bu sefer de elektrikli motora sahip Omoda E5 modelini duyurdu.

Omoda E5  dış tasarımı ve iç dizaynı ile dikkatleri üzerine çekerken  Chery Omoda E5, Mart 2024 tarihinde satışa sunulacağı kaydedildi. SUV Omoda E5 modeli, beğenilerin hedefi olurken, elektrikli otomobil yakın zamanda Avrupa ve Türkiye'de trafiğe çıkacak.

O TARİHTE TÜRKİYE'YE GELECEK

karar.com'da yer alan habere göre; Elektrikli otomobil markalarında en çok merak edilen detay ise menzili olmaktadır.  Chery Omoda E5, 300 - 450 kilometre menzile sahip, 51 ve 61 kWh LFP batarya seçeneklerine sahip. Motor gücü 15 kW olurken, 110 kW DC şarj ve 360 litre bagaj hacmi sunası amaçlanıyor.

Öte yandan, yeni model elektrikli otomobil Chery Omoda E5, ilk olarak İngiltere ve Rusya'da satışa sunulacak. Modelin 4,4 metrelik kompakt SUV olması ile dikkat çekerken, nisan ayı itibari ile Almanya, Hollanda, İspanya ve muhtemelen Türkiye'de satışa çıkacağı kaydedildi. Yeni yılda satılacak araca dair henüz bir fiyat bilgisi verilmedi.

Chery Omoda 5 Türkiye ye elektrik motoruyla geliyor...

CHERY OMODA 5 HANGİ ÜLKENİNDİR?

Chery markası, Çin merkezli bir otomobil üreticisi olarak 1997 senesinde kurulmuş bir firmadır.  Şirket, Wuhu şehrinde, Anhui eyaletindeki Chery Sanayi Parkı'nda faaliyet göstermektedir. Bu kapsamda, Chery, kuruluşundan itibaren hızlı bir büyüme ve gelişme sergilemiş, Çin'in önde gelen otomobil üreticilerinden biri haline gelmiştir.

Chery'den ucuz otomobil furyası! 1 milyon liranın altında olacak

Chery'den anahtar teslim ucuz SUV fırsatı! Adeta kapış kapış satılıyor!

Chery Omoda 5 herkesi SUV sahibi yapmak için geldi! Uygun fiyatlı Chery Omoda resmen yok satıyor! Araç alacaklara müjde!

 


Geri Dön