28 / 04 / 2024

Chery’den yeni araç! Chery yeni elektrikli OMODA 5 EV tanıttı...

Chery’den yeni araç! Chery yeni elektrikli OMODA 5 EV tanıttı...

Chery’nin tüm dünyadaki otomotiv pazarlarındaki araştırmaları kapsamında üretime başladığı OMODA alt markası, içten yanmalı motora sahip OMODA 5 modelinin ardından şimdi de yüzde 100 elektrikli OMODA 5 EV modelini tanıtımını gerçekleştirdi. İşte yeni model ve haberin detayları...



Otomotiv dünyasında fosil yakıtlı araçlardan elektrikli araçlara geçiş süreci küresel bir pazar trendi olmakla kalmıyor, aynı zamanda sektör için sürdürülebilir kalkınmaya yönelik önemli bir adımı da oluşturmaktadır. Buna göre, Chery’nin tüm dünyadaki otomotiv pazarlarındaki araştırmaları sonucu üretime başladığı küresel OMODA alt markası, ilk içten yanmalı motora sahip aracından başka, şimdi de ilk elektrikli araç modelini tanıtarak farklı pazarlarda kademeli olarak satışa sunacağını kaydetti.

TAMAMEN ELEKTRİKLİ TASARIM 

Yeni modelin tasarım hakkında değerlendirme yapan OMODA 5 EV tasarımcısı Richard Koo, “Elektrikli modelimiz, tamamen yeni bir tasarım diline sahip bir araç. Doğadaki dinamik ışık ve yıldırımın gölgesinden ilham alan önceki ‘Art in Motion’ tasarım dilinin devamı niteliğinde” açıklaması yaptı. Tasarımcı, doğada gece gökyüzünü delip geçen yıldırımın dinamik güzelliğini yakaladı ve bunu yeni otomobilin keskin ve son derece özgün formuna ilham kaynağı olarak dahil etti. OMODA 5 EV’nin tasarımı, özellikle ışık ve gölgenin dinamik değişimleri sayesinde gerçekçi algının ve büyüleyici manzaranın ötesine geçen bir estetik ortaya koyuyor.

Chery’den yeni araç! Chery yeni elektrikli OMODA 5 EV tanıttı...

FARK YARATAN TASARIM 

Tam anlamı ile elektrikli bir model olan OMODA 5 EV, sportif "X" şeklindeki ön cephesi ve üstün rüzgâr direnci performansıyla çarpıcı bir görünüm sergiliyor. Öte yandan modelde, LED gündüz aydınlatma şeritleri ve daha geniş krom kaplama şeritlerinin entegrasyonuyla farların şekli güncellendi. Ayrıca sis lambalarının yanı sıra jantların ve ön ve arka tamponların tasarımı da hava akış çizgilerin güzelliğini vurgulamak üzere yenilendi. Bunun dışında krom şerit üzerine yatay olarak konumlandırılan daha büyük “OMODA” logosu da modelin üstün premium algısını destekliyor.

dunya.com'da yer alan habere göre; OMODA 5 EV’nin gövdesi, yatay ve dikey gövde çizgileriyle bir denge oluşturuyor. Bu tasarım, kusursuz biçimde oluşturulmuş 3 boyutlu gövde yüzeyi ve gölgeleme ile keskin ve dinamik bir görünüm ortaya koyuyor. Modelin yan cephe aydınlatması, yandığında gövdenin keskin ve köşeli yüzeyini vurgulayarak dinamik, genç ve sportif bir görünüm ortaya koyuyor.

Aracın arka kısmı daha yüksek bir tasarıma sahip. Önden arkaya doğru yükselen yapı genç ve sportif estetiğe uygun, son derece dinamik bir duruşu vurguluyor. OMODA 5 EV’nin arka tasarımı da arka aydınlatma grubuna entegre ince dikey şeritlerle güncel trendlere uygun şık ve sportif bir tarz ortaya koyuyor. Arka spoyler ise şık ve sportif görünüm sağlarken aerodinamiğe katkı sağlıyor. Böylece spoyler, sportifliğe önem veren genç kullanıcıların sportif görünüm beklentisini karşılarken aynı zamanda sürüş dinamiklerini ve aerodinamik verimliliği destekliyor.

ÇEVRE DOSTU BİR GELECEĞİ HEDEFLİYOR

Chery’nin OMODA alt markasının ilk crossover NEV aracı olan OMODA 5 EV, çevre dostu bir geleceği hedefliyor ve OMODA markasının çevre dostu yaklaşımını küreselleştirmesinde büyük bir misyon üstleniyor. Bununla birlikte küresel kullanıcıların temiz enerjili ulaşım talebini karşılıyor ve yine küresel tüketiciler için geleceğe yönelik yeni bir yaşam tarzı inşa etmektedir.

Chery Omoda 5 Türkiye'ye elektrik motoruyla geliyor...

Chery'den anahtar teslim ucuz SUV fırsatı! Adeta kapış kapış satılıyor!

Chery'den ucuz otomobil furyası! 1 milyon liranın altında olacak

Chery Omoda 5 herkesi SUV sahibi yapmak için geldi! Uygun fiyatlı Chery Omoda resmen yok satıyor! Araç alacaklara müjde!


Geri Dön