24 / 05 / 2024

Cheya, rezidanslarını Londra ve New York'a da taşıyor

Cheya, rezidanslarını Londra ve New York'a da taşıyor

İstanbul'u ziyaret eden iş adamlarına otel yerine evde konaklama fırsatı veren Cheya residence'larını yurtdışına taşıyor



AS Grup'un yönetici ve sahipleri iş nedeniyle yurtdışına çıktıklarında meslektaşlarının uzun süreli konaklamalarda otel yerine residence'ları tercih ettiğini görünce bu hizmeti Türkiye'ye taşımaya karar vermiş. İstanbul farklı yerlerindeki mülklerini residence haline getiren As Grup, artık yurtdışına açılma hazırlıkları yapıyor.

 Grubun Rumelihisarı, Gümüşsuyu ve Nişantaşı'ndaki residence'larını Cheya adı altında toplayan As Grup, krizin ardından İstanbul'un Anadolu yakasının yanı sıra Londra ve New York'a yatırım kararı aldı. Cheya Residence Genel Müdürü Alper Gedikoğlu, '2007 yılında Nişantaşı'ndaki residence'ı açarak ilk adımı attık. Ardından Gümüşsuyu ve Rumelihisarı geldi. Şu anda Teşvikiye'de yeni bir yer daha yapıyoruz' dedi.

MÜŞTERİLERİ DEV ŞİRKETLER
Anadolu yakasından talep geldiğini belirten Gedikoğlu, kriz nedeniyle yatırım planlarını ertelediklerini ancak yakında tekrar gündeme alacaklarını belirtti. Gedik- oğlu, residence'lara gösterilen ilgi nedeniyle yurtdışına da açılmaya karar verdiklerini belirterek 'Londra ve New York'ta çok sayıda Türk yaşıyor. İş nedeniyle giden işadamlarının yanı sıra eğitim, tedavi ve doğum yapmak için bu şehirler tercih ediliyor. Bu kitlenin taleplerine yanıt vermek için yatırım yapma kararı aldık' dedi. Müşterileri arasında çok sayıda yabancı şirketin olduğunu belirten Gedikoğlu, 'HSBC, Fortis, Vodafone, Coca-Cola gibi dev şirketlerle çalışıyoruz. Hatta Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşların yöneticilerine de hizmet veriyoruz' dedi.

Residence'larda temizlik, güvenlik, internet gibi hizmetlerin olduğunu söyleyen Gedikoğlu şöyle devam etti: Müşterilerimizin farklı taleplerine de yanıt vermeye çalışıyoruz. Alışverişlerini yaptığımız durumlar da oluyor.

AYLIK KİRA 4 BİN EURO
RESİDENCE'LARIN aylık kirasının özelliğine ve bulunduğu konuma göre değiştiğini söyleyen  Gedikoğlu, 'Aylık kira ortalaması 4 bin euro, bunun içinde elektrik, su, doğalgaz, internet bağlantısı da dahil. Rumelihisarı bin 500-3 bin euro, Teşvikiye 2-4 bin eurodan kiralanıyor' dedi. Nişantaşı'ndaki merkezde bulunan penthouse'ın aylık kirası ise 15 bin euro.
Esin GEDİK/Akşam


Geri Dön