Kent Haberleri

CHP Gençlik Kolları, 'Demokrasi Bileti' ile üniversite öğrencilerinin oy kullanmasını sağlıyor!

14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birinci tur sonucunda bir kazanan çıkmaması üzerine seçimler ikinci tura kaldı. Üniversite öğrencilerinin oy kullanabilmesini sağlamak amacıyla CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Killik, 'Demokrasi Bileti' adı altında bir girişim başlattıklarını dSiyasi partiler ve adaylar, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek seçim için yoğun bir şekilde hazırlıklarını sürdürüyor

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kazananın belirlenememesi sonucunda ikinci tur için çalışmalar hız kazandı. Siyasi partiler ve adaylar, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek seçim için yoğun bir şekilde hazırlıklarını sürdürüyor. Bu süreçte, öğrencilerin oy kullanacakları adreslere ulaşım konusu önemli bir konu haline geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), öğrencilerin ekonomik nedenlerle oy kullanamaması sorununu çözmek amacıyla 'Demokrasi Bileti' uygulamasını başlattı.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, üniversite öğrencilerinin oy kullanabilmesi için başlattıkları 'Demokrasi Bileti' uygulamasının ikinci turda da devam edeceğini duyurdu. Başvuruların 19 Mayıs'ta başlayacağını ve 3 gün süreceğini belirten Killik, tüm başvuruların bu süre içinde toplanacağını ve gelen bağışlarla taleplerin karşılanacağını ifade etti.

YÖK ve YSK'ye yapılan başvuruların sonuçlarıyla ilgili bilgi veren Killik, YÖK'ün üniversite final sınavlarının, ikinci tur seçimleri göz önünde bulundurarak haziran ayına ertelenmesine karar verdiğini açıkladı. Bu sayede, üniversite öğrencilerinin sınav tarihleri ile seçimler arasında çakışma yaşanmayacağı belirtildi. Ancak YSK'ye yapılan başvurunun reddedildiği ve vatandaşların sadece seçmen kütüğüne kayıtlı oldukları illerdeki sandıklarda görev alabilecekleri bildirildi. Bu durum, üniversite öğrencileri ve depremzedelerin kaldıkları illerde oy kullanma haklarının sınırlanmasına yol açtı.

CHP Gençlik Kolları, 'Demokrasi Bileti' uygulamasıyla öğrencilerin oy kullanma hakkını güvence altına almayı hedefliyor. Başvuruların başlamasıyla birlikte öğrencilerin seçim sürecine aktif olarak katılımı sağlanacak ve ekonomik engeller aşılarak oy kullanma imkanı sunulacak. İkinci tur seçimlerine yönelik çalışmaların hız kazanmasıyla birlikte siyasi partiler ve adaylar, seçmenleri ikna etmek için çeşitli faaliyetler yürütecekler.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla birlikte öğrencilerin oy kullanma süreci önem kazandı. CHP'nin 'Demokrasi Bileti' uygulaması, öğrencilerin seçimlerde aktif rol almalarını sağlamayı hedeflemektedir. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, başvuruların 19 Mayıs'ta başlayacağını ve 3 gün süreceğini duyurdu. 'Demokrasi Bileti' ile öğrenciler, ekonomik nedenlerden dolayı ulaşamayacakları adreslere oy kullanmak için destek alabilecekler. Bu uygulama, öğrencilerin demokratik sürece katılımını teşvik etmekte ve seçimlerde daha fazla öğrencinin oy kullanmasını amaçlamaktadır.

Ayrıca, CHP'nin YÖK'e yaptığı başvuru sonucunda üniversite final sınavlarının seçimlerin ikinci turuna denk gelmemesi için haziran ayına ertelendiği açıklandı. Ancak YSK'ye yapılan başvuru ise reddedildi ve vatandaşların sadece kayıtlı oldukları illerdeki sandıklarda görev alabilecekleri belirtildi. Bu durum, üniversite öğrencileri ve depremzedelerin kaldıkları illerde oy kullanmalarını engelleyebilmektedir.

İkinci tur seçimler için adaylar ve siyasi partiler çalışmalarını hız kesmeden sürdürmektedir. 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimlerde, oy kullanma süreci ve seçim sonuçları büyük bir öneme sahiptir. Gelişmeleri takip etmek için medya ve haber kaynaklarından bilgi alabilirsiniz.