Toki

CHP Hatay Milletvekili Mullaoğlu: TOKİ, depremzedelere evlerini teslim ederken boş senet imzalattırıyor!

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, Meclis'te yaptığı açıklamada TOKİ'nin depremzedelere evlerini teslim ederken boş senet imzalattığını belirtti ve bunun kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyledi. İşte o açıklama...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Avukat Servet Mullaoğlu, Meclis'te TOKİ konutları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Servet Mullaoğlu, söz konusu açıklamasında "TOKİ, depremzedelere evlerini teslim ederken boş senetlere imza attırıyor" ifadelerini kullandı ve boş senetlere imza attırmanın tefecilerin yaptığı bir uygulama olduğunu dile getirdi. 

Mullaoğlu, depremzedelerin acıyla yoğrulduğunun altını çizerek, bu uygulamaya derhan son verilmesi gerektiğini söyledi. 

DEPREMZEDELERE BOŞ SENET UYGULAMASINA DERHAL SON VERİLMELİ 

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, TBMM'de gerçekleştirdiği konuşmasında, depremzedelere değinerek "Bu kadar acıyla yoğrulmuş insanlara tefecilerin yaklaştığı gibi yaklaşıp boş senet imzalattırmak devlet
ciddiyetiyle ve toplumsal etik değerlerimizle bağdaşmadığı gibi hukukun temel ilkeleriyle de bağdaşmamaktadır. Depremzedeye imzalattırılan boş senetler hukuken batıldır, geçersizdir çünkü o senedi imzalamadan dairesine kavuşamayacak olan depremzede imzalamak zorunda kalıyor" ifadelerine yer verdi. 

Müzayaka durumunda olan depremzedelere yapılan bu uygulamanın kabul edilmesinin mümkün olmadığını aktaran Mullaoğlu, "Ayrıca, bunu yapan kamu görevlilerinin Türk Ceza Kanunu’nun 209'uncu maddesinde karşı sorumlu olduklarını hatırlatmak istiyoruz. Bu uygulamaya derhâl son verilsin" şeklinde konuştu. 

TOKİ 100 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ DE TARTIŞILIYOR

Bunun yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi de 2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve 1,5 sene içerisinde teslim edileceği sözü verilen "100 Bin Sosyal Konut Projesi"ni Meclis gündemine taşıyarak önemli açıklamalarda bulundu. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un cevaplaması talebiyle Meclis'e soru önergesi veren Gamze Akkuş İlgezdi, dar gelirli vatandaş için açıklanan "100 Bin Sosyal Konut Projesi"nin İstanbul'daki Tuzla ve Arnavutköy projelerinde de yaklaşık 10 bin konutun teslim edilmediğine dikkat çekti. 

İlgezdi, konu ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Söz konusu projeye giren hak sahiplerine 240 ay boyunca 0,49 sabit faizle ödeme imkanı sözü verilirken gelinmiş olan süreçte Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ödeme şartları hak sahipleri aleyhine değiştirildi. Ödemeler 180 aya indirilmiş, yükselişler de memur maaşına endekslenmiştir. Ödeme seçeneklerindeki yüzde 1 şeklinde olan KDV oranları da yüzde 10'a çıkartıldı. 894 Türk Lirası ödeyeceği ifade edilen dar gelirli vatandaşlar 10 bin Türk Lirası ödeyecek. Üstelik daha evler de ortada yok. Dar gelirlinin ödeyemeyeceği bir ortam ortaya çıktı."

Ev sahiplerine son dakika tazminat uyarısı: Bunu yaparsanız kiracınız haklı olur! 

TOKİ 100 Bin Sosyal Konut Projesi meclis gündeminde!

Kapalıçarşı altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım, tam, Ata altın fiyatı ne kadar? 10 Ekim 2024 altın fiyatları