27 / 04 / 2024

CHP İl Başkanına ait olduğu ortaya çıkmıştı! Kaçak yapıya 1 milyon 300 bin TL'lik ceza kesildi! 

CHP İl Başkanına ait olduğu ortaya çıkmıştı! Kaçak yapıya 1 milyon 300 bin TL'lik ceza kesildi! 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun İzmir Narlıdere Sahilevleri’nde mühürlenen kaçak yapısına rekor ceza kesildi. Narlıdere Belediyesi encümeni izinsiz ve ruhsata aykırı işlemler için 1 milyon 300 bin Türk Lirası fatura çıkarttı. 



Cumhuriyet Halk Partisi  İzmir  İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun İzmir Narlıdere Sahilevleri’nde inşaat çalışmaları sürerken şikayet üzerine kaçak olduğu ortaya çıkan inşaatıyla ilgili işlemler tamamlandı. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun yüklenici bir firma aracılığıyla yürüttüğü işlemler kapsamında eski yapının tadilat ruhsatıyla yenilendiği, söz konusu bu yenilemenin tadilattan çıkartılarak komple çelik bir binaya dönüştürüldüğü ortaya çıkmıştı. Egede Son Söz'de yer alan habere göre söz konusu binanın durumu mevcut yapıdan yüksek ve gösterişli duruma getirilirken duruma Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü de müdahil olmuştu. 

CHP İl Başkanına ait olduğu ortaya çıkmıştı! Kaçak yapıya 1 milyon 300 bin TL lik ceza kesildi! 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, eski yapı için alınan imar barışı yapı kayıt belgesini iptal ederken kaçak yapı için de Narlıdere Belediyesi’ne İmar Kanunu çerçevesinde gereğinin yapılması için yazı yollamıştı. Yaşanan bu gelişmeler üzerine harekete geçen belediye de inşaatı mühürledi ve yasal işlemleri gerçekleştirdi. Narlıdere Belediyesi encümeni, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na kaçak yapısı sebebiyle 1 milyon 300 bin Türk Lirası'na yaklaşan bir ceza kesti. Encümen kararı taraflara tebliğ edilirken Şenol Aslanoğlu’nun idari yargıya başvurma hakkı da bulunuyor.


ÇEŞME'DE DE HAZİNE ARAZİSİNE KAÇAK İNŞAAT YAPILMIŞTI


İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Sakarya Mahallesi Ayayorgi mevkisinde, iddialara göre hazine arazisi üzerine kaçak inşaat kazı çalışması yapılması üzerine çok sayıda vatandaş şikayette bulunmuştu. Yapılan şikayetler üzerine de Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Söz konusu soruşturma kapsamında, Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, savcılık talimatı üzerine kaçak inşaat kazısı yaptığı belirlenen 6 şüpheliyi gözaltına almış ve iş makinesine de el konulmuştu.

Şüpheliler hakkında, Sulh Ceza Hakimliği tarafından yurt dışına çıkış yasağı ve olayın yaşandığı bölgeye giriş yasağı ile adli kontrol kararı verildiği kaydedildi.

 

Küresel emlak piyasasında rekor artış! 365,51 trilyon dolara ulaştı!

Dolar tarihi rekoruna yakın seyrediyor! Bugün dolar ne kadar oldu? Euro kaç lira? 28 Mart 2024 döviz kurları

İki ilde 28 adet arsa ile 4 adet depo satılıyor!


Geri Dön