Ekonomi

CHP'den banka promosyonlarıyla ilgili çok önemli kanun teklifi

Pek çok kurumda ve işyerinde işçiler banka promosyon haklarını alamamaktan şikayetçi. Bazı kurumlarda bununla ilgili protesto ve iş bırakma gibi eylemler yapılırken muhalefetten önemli bir çıkış geldi. Ana muhalefet partisi CHP'den bankaların ödediği promosyonlarla ilgili çok önemli bir kanun teklifi geldi

CHP TBMM Başkanlığına sunduğu İş Kanunu'nda değişiklik ön gören yasa teklifi ile banka promosyonlarının doğrudan işçilere ödenmesini istedi.  Ana muhalefet partisi CHP'den bankaların ödediği promosyonlarla ilgili çok önemli bir kanun teklifi geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), işverenler ile bankalar arasında imzalanan protokoller kapsamında hak kazanılan promosyonların tamamının çalışanlara ödenmesini öngören kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu. CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç’un imzasını taşıyan İş Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, bankalar ile işverenler arasında aylık ve ücret ödemesini kapsayan protokoller uyarınca promosyon adı altında bankalar tarafından yapılacak ödemelerin tamamının işçilere verilmesinin zorunlu hale getirilmesini öngörüyor.  CHP'nin Meclis Başkanlığı'na sunduğu teklifle ayrıca, promosyon ödemelerini işçilere ödemeyen işverenlere idari para cezası uygulanması isteniyor. Teklifin gerekçesinde ise anayasa değişikliğinin yürürlüğe girdiği 2018’den itibaren Türk lirasının önemli oranda değer kaybettiği, enflasyonun ise yükseliş trendinde olduğu ifade edildi.

Ödemeyen işverene idari para cezası öngörülüyor

İktidar partisi ve yürütmenin, vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceği sözünü verdiği hatırlatılan gerekçede, özellikle dar gelirli, sabit gelirli, asgari ücretli ve emekliler için ekonomik koşulların her geçen gün çok daha zor hale geldiği belirtildi. Bankalar tarafından sunulan promosyon ödemelerinin doğrudan hak sahiplerine ödenmesi için İş Kanunu'nda mevzuat değişikliği hazırlandığı ifade edilen gerekçede; işverenlerle bankaların yapmış oldukları ve halen yürürlükte bulunan protokollerin sona ermesine 6 aydan daha fazla süre bulunması halinde, bir ay içinde işverenler ile bankalar arasında promosyonların doğrudan işçilere ödenmesine imkan verecek şekilde yeni protokol anlaşması yapılması öngörülüyor. CHP'nin bankaların promosyon ödemelerini doğrudan işçilere yapılması yönünde hazırladığı kanun teklifiyle, ekonomik krizin çok yoğun bir biçimde hissedildiği böylesi zor bir dönemde, sabit gelirlilere krizin etkilerini hafifletecek bir ek gelir olması hedefleniyor. Teklif temel olarak banka promosyonlarının tamamının işçilere dağıtılması amaçlarken, promosyonları işçilere ödemeyen işverenlere ise idari para cezası getirilmesini öngörüyor.

İBB'den müjde! Tüm çalışanlara 27 bin TL promosyon!

Çalışanlara tek seferde 27 bin 500 lira promosyon verilecek! Böyle bir promosyon miktarı görülmedi! Anlaşma sağlandı

Emeklilerden sonra çalışanlara da promosyon müjdesi! Ziraat vermişti, İş Bankası çok kısa bir süre önce açıkladı