27 / 04 / 2024

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.



Cumhuriyet Halk  Ankara  Milletvekili Deniz Demir tarafından, Ankara’daki konut ve ticari gayrimenkul fiyatlarında yaşanan fahiş yükselişler ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına araştırma önergesi verildi. 

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank tarafından 'Global Residential Cities Index' araştırmasının 2023 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin sonuçlar geçtiğimiz günlerde açıklandı. Buna göre, dünyadaki 107 kenti kapsayan araştırmaya göre dünyada konut fiyatlarının en fazla arttığı il yüzde 102,7 ile Ankara olarak belirlendi. 

Deniz Demir, bu araştırmayı işaret ederek, "Türkiye genelinde konut satışları Ocak 2024'te bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 geriledi. Bu şekilde aylık bazda konut satışlarında 2021 Mayıs'tan bu yana en düşük seviye kaydedildi. Vatandaşlar için ev almak hayal oldu, kira öder gibi konut sahibi olacaksınız diyenlerin milletimizi getirdiği nokta, ev sahibi olur gibi kira ödemek oldu. Kira ve konut fiyatlarında dünya lideri olduk" açıklamasında bulundu.

CHP den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai yi de katladı! Çözüm üretilsin!

Gazete Duvar'dan Duygu Köseoğlu'nun haberine göre; CHP milletvekillerinin imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesine ilişkin gerekçede, son bir senelik fiyat artışına bakıldığında dünyada konutların en fazla arttığı şehrin yüzde 102,7 ile Ankara olduğuna, listede başkenti yüzde 77 ile İstanbul'un izlediğine, son 3 senedeki aylık fiyat yükselişine bakıldığında Ankara'daki fiyat artışının, lüks projelerle bilinen Dubai'deki bir yıllık fiyat değişimini dahi geçtiğine dikkat çekildi. 

Ayrıca, gerekçede "Sürekli yükselen enflasyon, çözülemeyen konut ve kira krizi, her gün zam gelen vergiler ile vatandaşın büyükşehirlerde yaşaması gittikçe zorlaşıyor. Ülkemizin önemli şehirlerinin en gözde semtlerinde artık ülkemizin vatandaşları yaşayamıyor. Yaşanan konut krizinin çözümü için barınmanın bir temel gereksinim olduğu hatırlanmalı" ifadeleri kullanıldı. 

CHP den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, başkent Ankara'da ev fiyatları ile beraber ticari gayrimenkullerin de fiyatlarının rekor seviyede yükseldiğine dikkat çekti. 

Deniz Demir, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yayımladığı verilerin altını çizerek, ticari gayrimenkullerde de en çok artışın Ankara'da yaşandığını dile getirdi. 

Demir, konuya ilişkin açıklamasını "Ankara esnafı yüksek enflasyon ve artan giderler ile baş edemeyecek duruma geldi. Pek çok esnaf kepenk kapattı. Bu nedenle gayrimenkul fiyatlarında yüksek artışın nedenlerinin araştırılması, bu artışın toplum üzerindeki etkilerinin belirlenmesi ve yaşanan konut krizine çözüm üretilmesi gerekiyor" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

AK Parti'den emekli zammı için tarih geldi! Maaşlar güncellenecek mi? 

Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur? Buğra Gökce 10 maddede açıkladı! 

'Dolar alın diyen' uzmanlara ünlü ekonomistten tepki! Yok mu dolar dışında önereceğiniz bir ürün?


 


Geri Dön