27 / 04 / 2024

CHP'li Aşkın Genç TOKİ sorunlarını meclis gündemine taşıdı!

CHP'li Aşkın Genç TOKİ sorunlarını meclis gündemine taşıdı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağdurları seslerini duyurmaya çalışırken, CHP Milletvekili Aşkın Genç de TOKİ'nin '100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi'nde yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. 



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağdurları peş peşe yaptıkları eylemlerle seslerini duyurmaya çalışırken, milletvekilleri de yaşanan sorunları meclis gündemine taşımaya devam ediyor. 

Paylaşılan detaylara göre son olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Çevre, Şehicilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) 2019'da başlatmış olduğu "100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi"nde yaşanan sorunları paylaştı. CHP'li Aşkın Genç ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'ye de yanıtlaması talebiyle bazı sorular yöneltti.


TOKİ SORUNLARI TBMM GÜNDEMİNDE

CHP Milletvekili Aşkın Genç önergesinde, "Vatandaşlarımızın senelerdir Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağduriyetleri bitmiyor. Türkiye'nin her yanında olduğu gibi Kayseri'de de vatandaşlar mağdur edilmeye devam ediliyor. Toplu konut idaresi Başkanlığı'nın 2019'da başlatmış olduğu ‘100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi’nde hak sahibi olanlara hem konutları teslim edilmedi hem de başvuru şartlarında yüzde 1 olan KDV oranı yüzde 10’a yükseltildi ve 6 aylık dilimlerle zam yapılması vatandaşların yaşadığı mağduriyeti daha da artırdı. Aşkın Genç, "Vatandaşlarımız kendilerine 4 sene önce verilmiş olan ‘sabit ödeme’ sözünün tutulmasını istiyor" dedi.

CHP li Aşkın Genç TOKİ sorunlarını meclis gündemine taşıdı!

CHP'li Aşkın Genç ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'ye de yanıtlaması talebiyle şu soruları yöneltti:

"Yasal takibe alınmış olan kaç vatandaşımız bulunmaktadır?"

"Kayseri ilinde yapımı süren kaç konut vardır? Ne zaman teslimleri planlanmaktadır? Teslim edilmiş olan konut sayısı ne kadardır?"

"Ödemesini yapamadığı için sözleşmesi fesih edilen ya da yasal takibe alınan kaç vatandaşımız var?"

"Yüzde 10’a yükseltilen KDV oranının yüzde 1’e indirilmesi konusunda bir düzeltme ya da düzenleme planı bulunmakta mıdır?"

"Peşinat ödemesinden sonraki taksit ödemelerinin, hak sahiplerine söz verildiği gibi, sabit taksitler olarak ödenmesi için bir düzeltme yapılması planlanıyor mu?"
 

Tuzla'daki en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışması başlıyor! Has Sitesi'nin temeli bugün atıldı!

Apartmanda oturanlar dikkat! Bunu yapanlara büyük ceza geliyor!

Borsa İstanbul’da yatırımcının halka arzlara ilgisi azaldı!  


Geri Dön