28 / 04 / 2024

CHP’li Ednan Arslan'dan özelleştirme tepkisi: Özelleştirmelerin gerekçesi ne? Kime sordunuz?

CHP’li Ednan Arslan'dan özelleştirme tepkisi: Özelleştirmelerin gerekçesi ne? Kime sordunuz?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir’de özelleştirilmek istenilen taşınmazlara tepki göstererek, "Özelleştirmelerin gerekçesi ne? Kime sordunuz?" dedi.



Cumhuriyet Halk Partisi  İzmir  Milletvekili Ednan Arslan, 8131 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye genelinde mülkiyeti Maliye Hazinesi, TEDAŞ ve TEİAŞ adına kayıtlı toplamda 73 taşınmazın özelleştirme kapsam ve programına alınmasına ilişkin; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından cevaplanması talebiyle TBMM Meclis Başkanlığına Soru önergeleri verdi.

ÖZELLEŞTİRMELERİN GEREKÇESİ NE?

 Yaptığı açıklamada ülke genelinde toplamda 73 adet, İzmir genelinde de toplamda yaklaşık olarak 190 bin metrekarelik taşınmazın, özelleştirme kapsamına alınmasının, bu değerli arazilerin kamu yararı yerine, birilerine peşkeş çekilebilmesi için olduğu dile getiren Ednan Arslan; “Maliye Hazine’sine ait olan taşınmazların, Milli Emlak üzerinden satışı gerçekleştirilebiliyorken özelleştirme yoluyla elden çıkarılmak istenmesinin altında yatanın; yerel yönetimleri devre dışı bırakmak ve ısmarlama imar planları olup olmadığı sorgulanmalı.” dedi.

CHP’li Ednan Arslan dan özelleştirme tepkisi: Özelleştirmelerin gerekçesi ne? Kime sordunuz?

CHP’li Ednan Arslan İzmir’de özelleştirilmek istenilen gayrimenkulleri şu şekilde sıraladı;

 “Aliağa’da özelleştirilmek istenilen gayrimenkul tek parça ve 63 bin 242 metrekare, denize sıfır ve eski Tuzla Gölü’ne de komşu.

Konak'ta TEDAŞ ve TEİAŞ’a ait olan 2 gayrimenkul de özelleştirme kapsamına alındı ve söz konusu bu taşınmazlar İzmir’in simgelerinden Tarihi Elektrik Fabrikası’na komşu.

Çeşme’de yer alan taşınmazların toplamı 70 bin 800 metrekare ve 8 komşu taşınmaz bir arada özelleştirilerek 63 bin 587 metrakare alan elde ediliyor.

Karaburun’da yer alan iki gayrimenkul de henüz el değmemiş 2 Nolu Yeni Dostlar ve Olcabük plajlarına komşu.”

Dikili’de yine deniz kenarında 32 bin 700 metrekarelik tek parça taşınmaz özelleştiriliyor.

CHP’li Arslan’ın soruları şu şekilde:

 -8131 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı’nın ekinde listelenmiş olan taşınmazlar hangi kamu yararları gözetilerek özelleştirme kapsam ve programına alınmıştır?

-Söz konusu taşınmazlar özelleştirme kapsam ve programına alınmadan önce hangi kamu kurum ve kuruluşlarının görüşü alınmıştır?

-İzmir Aliağa, Çeşme, Karaburun ve Konak ilçelerinde yer alan taşınmazların, her ilçe için ayrı ayrı olmak üzere, özelleştirme kapsam ve programına alınma gerekçeleri nelerdir?

-Söz konusu taşınmazlar neden Milli Emlak ile değil de Özelleştirme ile elden çıkarılmak istenmektedir?

MTV ve yapılandırma taksit ödemelerinde son 4 gün...

Big Mac endeksine göre TL'nin dolar karşısında değeri ne kadar olmalı?

Asgari ücretlinin konut hayalinde 22 yıl detayına çok şaşıracaksınız!


Geri Dön