17 / 07 / 2024

CHP'li Gamze Taşcıer'den emekli aylığı tepkisi: En düşük kira bedelini bile karşılamaktan uzak!

CHP'li Gamze Taşcıer'den emekli aylığı tepkisi: En düşük kira bedelini bile karşılamaktan uzak!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer'den milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen zamlı emekli aylığına tepki geldi. Gamze Taşçıer açıklamasında, emekli aylıklarının en düşük kira bedelini bile karşılamaktan uzak olduğunu söyledi.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Cumhuriyet Halk Partisi'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Taşcıer, yaptığı yazılı açıklamayla, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 Türk Lirası'na yükseltilmesini de içeren kanun teklifine tepki gösterdi.

Açıklamasında lütuf gibi sunulan zammın, açlık sınırının yanına bile yaklaşamadığını dile getiren CHP'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Taşcıer, emekçinin alın terinin gasp edildiğini söyledi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada dövizdeki yükselişi durdurmak için uygulamaya konulmuş olan Kur Korumalı Mevduatın (KKM) Hazine'ye yükünün iki yılda 48 milyar dolara yaklaştığını dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze  Taşcıer emekli maaşları ile ilgili de çarpıcı eleştiriler yaptı. 

Gamze Taşcıer, açıklanan zamla en düşük emekli aylığı, açlık sınırı olan 19 bin TL'nin ancak yüzde 66'sına denk geldiğini söyleyerek "Söz konusu bu zam, bırakın temel ihtiyaçları, en düşük kira bedelini bile karşılamaktan uzak." dedi.

CHP li Gamze Taşcıer den emekli aylığı tepkisi: En düşük kira bedelini bile karşılamaktan uzak!

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12 BİN 500 TL


Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan en düşük emekli maaşının düşük kalmasının ardından hükümet en düşük emekli maaşları ile ilgili olarak bir çalışma başlatmıştı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre AKP Grup Başkanı Abdullah Güler çalışmalarından ardından en düşük emekli aylığının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseltileceğini duyurdu. 

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği söz konusu zam önce komisyona gelecek, komisyondan sonra TBMM Genel Kurulu'nda tartışılacak ve yapılacak oylama sonucu kanunlaşarak yürürlüğe girecek.

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM YOK

Abdullah Güler ayrıca konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında emeklilerin maaş ödemelerinin başlayacak olması nedeniyle mağduriyet yaratılmayacağını ve farkların kanun taslağının kanunlaşmasıyla birlikte hesaplara yatırılacağını söylerken emeklilere seyyanen zam olmayacağını da sözlerine ekledi.


Geri Dön