26 / 10 / 2024

CHP'li Gökan Zeybek, Bakan Kurum’a Beşiktaş'taki imar planı değişikliklerini sordu: Kamu yararına aykırı değil midir? 

CHP'li Gökan Zeybek, Bakan Kurum’a Beşiktaş'taki imar planı değişikliklerini sordu: Kamu yararına aykırı değil midir? 

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Beşiktaş Rumelihisarı Mahallesi'ndeki imar planı değişikliklerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a sordu. Zeybek, bu plan değişikliklerinin kamu yararına aykırı olup olmadığını sorguladı.




Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından askıya çıkarılan Beşiktaş Rumelihisarı Mahallesi'ndeki 1071 Ada 19 Parsel için konut alanı amaçlı nazım ve uygulama imar planı değişikliklerini, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a sordu. İşte konu ile ilgili detaylar…

CHP li Gökan Zeybek, Bakan Kurum’a Beşiktaş taki imar planı değişikliklerini sordu: Kamu yararına aykırı değil midir? 

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Bakan Murat Kurum'a İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından askıya çıkarılmış olan mega kent  İstanbul'un Beşiktaş İlçesine bağlı Rumelihisarı Mahallesi 1071 Ada 19 parselde konut alanı amaçlı 1/5000 ölçekli koruma amaçlı Nazım İmar planı değişikliğini ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı değişikliğini sordu.

CHP’li Zeybek, daha önce Beşiktaş Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanmış olan ve 10 Aralık 1993 tarihinde onaylanan 1/1000 ölçekli Beşiktaş gerigörünüm ve etkilenme bölgesi uygulama imar planı'nda söz konusu parselin ilkokul alanı şeklinde belirlendiğini hatırlattı. Plan yapımına ait esaslara dair yönetmeliğin 27. maddesi gereği, sosyal ve teknik altyapı alanlarının kaldırılmasının fakat eşdeğer yeni alan ayrılması suretiyle yapılabileceğini belirtti.

Paylaşılan detaylara göre Gökhan Zeybek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'a şu soruları sordu:

16 Ekim 2024 tarihinde askıya çıkarılmış olan bu plan teklifi, okul donatısını azaltıcı ve koruma amaçlı plan bütünlüğüne aykırı değil midir? 

10 Aralık 1993 tarihli plan, ilköğretim tesisleri alanı şeklinde belirlenmişken, 16 Ekim 2024 tarihli imar planı değişikliği yönetmeliğe ve kamu yararına aykırı değil midir? 

16 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen bu plan değişikliği ile okul alanının hizmet götürdüğü bölge içinde eşdeğer yeni bir alan ayrılmış mıdır?

CHP li Gökan Zeybek, Bakan Kurum’a Beşiktaş taki imar planı değişikliklerini sordu: Kamu yararına aykırı değil midir? 

RIZA AKPOLAT’TAN İMAR PLANI AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı 3. oturumu geçtiğimiz günlerde Saraçhane’de
yapılan birleşimle gerçekleşti. Beşiktaş’ın imar plan notlarının da masaya yatırıldığı  oturuma
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da katıldı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Rıza Akpolat Balmumcu - Dikilitaş imar planın görüşüldüğü kararla ilgili de önemli bir açıklama yaptı.  Açıklamasında Beşiktaş’ın çok özel bir ilçe olduğunu kaydeden Başkan Akpolat;“. Biz Beşiktaş ilçesi olarak Boğaziçi Kanununa tabii bir ilçeyiz. Öngörünüm, geri görünüm ve kentsel sit alanları gibi çok önemli ve Beşiktaş’a özgü çok önemli konu ve sorunlar bulunuyor. Biz Beşiktaş Belediyesinde bir imar kararı çıkarırken sadece kendi ilçemizden aldığımız karar veya İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin vereceği onay maalesef yeterli gelmiyor. Bununla ilgili kurul var bakanlık tarafından mutlaka onaylanması gerekiyor. Öngörünüm, geri görünüm ve kentsel sit
alanlarının toplamı Beşiktaş ilçesinin toplam imarının yüzde 80’ine denk geliyor. " ifadelerini kullandı.

Emeklilere 20 bin TL maaşa ek ödeme müjdesi! ING emekli promosyonlarını duyurdu! 31 Ekim'e kadar...

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli ve memur zammında son dakika! En yüksek rakamlar ortaya çıktı!

Gayrimenkul uzmanı Ahmet Büyükduman: Asgari ücret 500 dolar, konut metrekare birim fiyatı bin dolar!


Geri Dön