22 / 07 / 2024

CHP'li Nermin Yıldırım Kara'dan TOKİ tepkisi: 2022 projesinin ihalesini bile yapamadı!

CHP'li Nermin Yıldırım Kara'dan TOKİ tepkisi: 2022 projesinin ihalesini bile yapamadı!

Hatay’da deprem öncesinin konutları bile teslim edilemezken, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara yaptığı açıklamada “TOKİ işini zamanında yapsa yurttaş evsiz kalmayacaktı." dedi.




Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde en çok yıkımın olduğu Hatay İskenderun’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yurttaşları bir kez daha mağdur etti.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İskenderun Düğünyurdu Mahallesi’nde 2019 yılında hak sahipliği kazanan 492 konutluk projeyi beş senedir tamamlayamadı. 2019 yılındaki projesini tamamlayamayan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 2022 yılında yeni bir proje daha açıkladı. Fakat söz konusu o projenin ihalesi bile yapılamadı. Deprem sonrası Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın önceliği depremzedeye vereceğini açıklaması üzerine 2019 ve 2022 projelerinden hak sahibi olan yurttaşlar ikinci defa mağdur oldu.

Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar imzalı habere göre bu yaşananlara tepki gösteren CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı insanları kaderine terk etmemeli. TOKİ, işini yapmış olsa ve hak sahipleri için zamanında güvenli konutlar yapmış olsaydı belki bu yurttaşlarımız evsiz de kalmayacaktı” diye konuştu.

CHP li Nermin Yıldırım Kara dan TOKİ tepkisi: 2022 projesinin ihalesini bile yapamadı!

‘MAĞDURİYETİ GİDERİN’

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada verilen sözlerin tutulmaması sebebiyle hak sahibi vatandaşların da konteyner şehirlerde uygun olmayan koşullarda yaşamaya çabaladığını söyleyen Kara, sözlerini şu şekilde bitirdi: “Anayasamız, barınmayı temel haklar arasında kabul ediyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın amacı da bu hakkın gerçekleşmesi için yurttaşın bütçesine uygun, dayanıklı, güvenli konutlar yapmaktır. Fakat İskenderun’da, iki kez mağdur edilen vatandaşlarımız söz konusu bu haktan mahrum bırakılmıştır. Talebimiz ve çağrımız; tüm depremzede yurttaşlarımızla beraber önceki kuralarda hak sahibi olmuş yurttaşlarımızın da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarına kavuşması için gerekli düzenlemelerin yapılmasıdır.”

‘BİZ DE DEPREMZEDEYİZ’

Cumhuriyet gazetesine konu ile ilgili bazı açıklamalar yapan Ö.Y., “2022 yılındaki başvuruda 350 kişi asil olarak hak sahibi olduk. Kaldığımız bölgeler içinde yıkılan da oldu ağır hasar alan da. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın deprem konutlarından yararlanabilmemiz için konut sahibi olmamız isteniyor. Kiracı olmak depremi yaşamamak anlamına mı geliyor? Bizler de depremi yaşadık, depremzedeyiz. Düzenli bir hayata geçebilmek için biz de hak sahibi olduğumuz evleri istiyoruz” diye konuştu. 

 

Uzayan yargı süreçlerinde kötü kiracıları hem ev sahipleri hem devlet fonlamış oluyor! 

En düşük emekli aylığına zamda son dakika! Genel Kurul'a geliyor!

Altın fiyatları yeni haftayı yükselişle açtı! 24 ayar gram altın fiyatı son dakika! Bugünkü altın fiyatları 22 Temmuz...


Geri Dön