Ekonomi

Christopher Gardner başarılı olmanın gizli sırrı! Bir zamanlar sokaklarda yaşıyordu şimdi milyoner...

Amerikan iş insanı ve yatırımcı Chris Gardner bir zamanlar sokaklarda yaşarken şimdi 70 milyonluk bir servete sahip. Gardner'ın başarısının sırrı ise hayat hikayesinde yatıyor. Chris Gardner kimdir? Chris Gardner nasıl zengin oldu? İşte Chris Gardner'ın hayat hikayesi...

ABD’li ünlü iş adamı ve yatırımcı Chris Gardner, seneler önce oğluyla birlikte sokaklarda yaşarken bir gün milyoner olacağını ve hatta hayatının filmlere konu olacağını aklının ucundan bile geçiremezdi.

1980’lerin başında 27 yaşındaki Chris Gardner ve kundaktaki oğlu San Francisco’da bir sene sokaklarda yaşamak zorunda kaldı. O dönemler borsa brokerlığı kursuna giden, fakat bir ev kiralayacak kadar para kazanmayan Gardner’ı eşi de terk etti. Bu nedenle küçük oğlu Chris ile birlikte bulabildikleri yerlerde uyumaya başladılar. Bir baba ve birkaç aylık bebeği sokaklarda yaşamak zorunda kaldı.

Tren istasyonu tuvaletlerinde, parklarda ve kiliselerde uyudular. Aşevinde yemek yediler ve baba kazandığı azıcık parayı gündüzleri oğlunu anaokuluna göndermek için kullandı. Bu zorluklara rağmen Gardner pes etmedi ve borsa kursunu başarıyla tamamladı ve tam zamanlı bir işe girdi.

Sonunda bir ev tutacak kadar para kazanabilen Gardner, kariyer basamaklarını azmi sayesinde başarı basamaklarını hızla tırmandı ve 1987'de Gardner Rich adında kendi yatırım danışmanlığı firmasını açtı. Peki, Chris Gardner bütün bunları nasıl başardı? İşte ayrıntılar...

DÖNÜM NOKTASI KIRMIZI FERRARI OLDU!

Elbette milyonlar kazanmak kolay olmadı. Gardner, liseden sonra dört yıl orduda görev yaptı. 1974'te ordudan ayrıldıktan sonra Gardner, tıbbi ekipman satmaya başladığı San Francisco'ya gitti.

Ancak bir gün Gardner bir otoparkta kırmızı bir Ferrari gördü ve sahibine onu nasıl aldığını sordu. Araba, Bob Bridges adlı bir borsacıya aitti ve Gardner, bu konuşmadan sonra borsayla ilgilenmeye başladı. 

Neredeyse bir yıl boyunca henüz birkaç aylık olan oğlu Christopher Gardner ile birlikte sokaklarda yaşadı.

27 yaşındayken staj yaptığı yerde borsa brokerlığı dersleri alıyordu. Ancak maddi durumu çok kötüydü. Ev kirasını bile ödeyemeyecek durumda olan Gardner’ı eşi de terk edince oğlu ile beraber sokaklara düştüler.

Bridges, Gardner'ın kurumsal stajlara katılmasını sağladı. Ancak bu staj sırasında Gardner, park cezası ödeyemediği için tutuklandı ve hapse atıldı.

Tüm bu yaşananlar Gardner’ı vazgeçmeye zorlasa da o, hiçbir zaman pes etmedi ve stajını tamamlayarak aynı yerde tam zamanlı işe girdi.

HİKAYESİ HOLLYWOOD'DA YER ALDI!

Bugün 68 yaşında olan ve yaklaşık 70 milyon dolarlık bir servete sahip olan Chris Gardner dünyayı geziyor ve etkinliklerde bu hikayesini anlatıyor.

Evsizlere yönelik derneklere bağış yapıyor, kadına karşı şiddetin önüne geçilmesi için vakıflara sponsor oluyor.

Borsacılık kursuna başlamadan önce bir süre hapishanede yatan Gardner, büyük ilgi gören hayat hikayesini yazdığı The Pursuit of Happyness (Umudunu Kaybetme) adlı kitapla Hollywood yapımcılarının ilgisini çekti ve 2006 yılında filme uyarlandı.

ASLA UMUDUNUZU KAYBETMEYİN!

Chris Gardner, bütün yaşadıklarını şu şekilde özetliyor:

“Çocukluğum kaderim olsaydı, bugün karısını döven, çocukları taciz eden alkolik bir herif olurdum. Ben ise annemin sesini dinledim. Karanlığa değil, ışığa doğru yürüdüm…”

AYRINTILI BİLGİ İÇİN: https://www.youtube.com/watch?v=v0R0tJS0Pzc

Elon Musk'tan başarılı olmanın 6 gizli anahtarı!
Steve Jobs'tan altın değerinde 3 ders!
Warren Buffet ilk paranızı kazanmak için 3 basit kuralı verdi!