Kent Haberleri

Çiftçiler aman dikkat! Resmi Gazete'de yayımlandı, ek süre tanındı! Hemen bakın!

Çiftçiler aman dikkat... Resmi Gazete'de yayımlandı, ek süre tanındı... Hemen peş peşe açıklanan bu detaylara bakın...

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremler sebebiyle zarar gören bazı şehirlerdeki tarımsal üreticilerin hasarlarının tespiti için görevlendirilen komisyonlara, 3 ay ek süre verildi.

Çiftçiler aman dikkat... Resmi Gazete'de yayımlandı, ek süre tanındı... Hemen peş peşe açıklanan bu detaylara bakın...
 

Çiftçiler aman dikkat... Resmi Gazete'de yayımlandı, ek süre tanındı... Hemen peş peşe açıklanan bu detaylara bakın...

Paylaşılan son dakika detaylarına göre, konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle zarar gören bazı şehirlerdeki tarımsal üreticilerin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) tarafından düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin kararlar kapsamındaki kredi borçları, 22 Şubat 2023 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'yla 1 sene ertelenmişti. Paylaşılan bilgiye göre, söz konusu kararla, hasar tespiti amacıyla il ve ilçelerde hasar tespit komisyonları oluşturulmuş ve komisyonlarda, ilgili kamu kurumları ve ziraat odalarından temsilciler görevlendirilmişti.

Söz konusu bu kararla, hasar tespit komisyonu kararlarının en geç 3 ay içerisinde hazırlanmasına ilişkin süre 6 ay şeklinde değiştirildi.

Bu karar, 6 Şubat 2023 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Tarımsal destek ödemeleri hesaplara yattı

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarımsal destek ödemeleri ile ilgili son dakika açıklaması yapmıştı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada toplam 96 milyon 144 bin Türk Lirası tarımsal destekleme ödemesini, bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını belirtti.

Bakan İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tarımsal destek ödemelerine ilişkin detaylara değindi.

Bakan Yumaklı, "96 milyon 144 bin Türk Lirası tarımsal destekleme ödemesini, bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun." dedi.

Ayrıca konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu ödemelerden 93 milyon 972 bin liralık kısmı kırsal kalkınma yatırımları, 2 milyon 172 bin liralık kısmı da düve alım desteğinden oluşturuyor. 

Çiftçiler hemen hesaplarınıza bakın! Temmuz 2023 ödemeleri hesaplara peş peşe yatırıldı! Bu paraları mutlaka alın!

2023 Temmuz'da Aile Destek Programı bitiyor ama şimdi de vatandaşlık maaşı geliyor! Vatandaşlık maaşı 2023'ü kaçırmayın

Emeklilere son dakika seyyanen zam müjdesi geldi! SSK, Bağkur emeklileri acilen kulislerden sızan bu yeni tarihe bakın