Kent Haberleri

Çiftçiler çok dikkat! Bu zehirli bir tür ancak toprağına ekenler zenginliklerine zenginlik katıyor. Zehirli olsa ne olur

Çiftçiler hangi bitkilerin karlarının daha yüksek olduğunu araştırıyor. Zehirli olduğu öğrenilen bir bitki de yüksek getirisiyle dikkat çekiyor. Çiftçiler kendi aralarında da bu konularla ilgili konuşma yapıyorlar

Hangi bitkilerin ya da meyvelerin çiftçilere ne kadar kazandırdıkları çok önemli. Çiftçiler kendi aralarında da bu konularla ilgili konuşma yapıyorlar. Çiftçiler için yayınlanan bir liste de çiftçilere yüksek kar getiren bitkiler hakkında önerilerde bulunuldu. O bitkilerden birisinin zehirli olduğu ancak yine de kar getirisinin fazla olduğu ifade edildi. 

 

ACI ÇİĞDEM

Zehirli bir bitki türüdür. Genellikle cilt için kullanılmaktadır. Hekimlikte ana kullanım alanı ise romatizma hastalıklarıdır. Yetiştiricilik öncesinde pazar fırsatları iyi bir şekilde incelenmelidir.

Acı çiğdem, Colchicum cinsinden bitkilerin ortak adı. 25 – 30 cm boyunda olur. Yaprakları şerit biçimindedir. İlk yazın pembe, sarı, eflatun renkli çiçekler açar. Sulak çayırlarda yetişir. Tohumlarda bulunan colchicine maddesi romatizmaya, damla hastalığına karşı ilaçlar yapılır.