Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! 2023 mazot ve gübre desteği hangi illerde yattı? Hemen bu açıklamalara bakın! 

Çiftçiler dikkat! 2023 mazot ve gübre desteği hangi illerde yattı? Hemen bu açıklamalara bakın! İşte konuyla ilgili merak edilenler... Bakan Kirişci, Ekinözü'nün tarım ve hayvancılığın yoğun yapıldığı bir yer olduğuna dikkat çekerek, deprem sürecinde üreticilere karşılıksız 16 bin ton yem dağıttıklarının altını çizdi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ekinözü Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda muhtarlar ve felaketzedelerle bir araya geldi ve burada destek ödemeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Kirişci, Ekinözü'nün tarım ve hayvancılığın yoğun yapıldığı bir yer olduğuna dikkat çekerek, deprem sürecinde üreticilere karşılıksız 16 bin ton yem dağıttıklarının altını çizdi. Yem desteğini sonrasında da sürdürdüklerinin altını çizen Kirişci, "1,4 milyar liralık 11 ilimiz için yem desteğimizi, bu sefer nakdi olarak gerçekleştirdik" diye konuştu. 

Çiftçiler dikkat! 2023 mazot ve gübre desteği hangi illerde yattı? Hemen bu açıklamalara bakın! 

Bakan Kirişci, gerçekleştirdiği son dakika açıklamasında, depremden etkilenen 11 şehirdeki yardımların bu sene için nakdîye çevrildiğini belirtti ve "Depremden etkilenen tüm kentlerimiz için 3,4 milyar TL destek verdik. Kahramanmaraş için ise 374 milyon Türk Lirası destek verildi. Üzerine 1,4 milyar TL'lik yem desteğimizi de koyduğumuzda toplamda yaklaşık 5 milyar TL'ye denk gelen bir destek yapılmış oldu" açıklamasında bulundu. 

Bakan Kirişci'nin bu açıklamalarının ardından, mazot ve gübre desteğinin hangi illerde ödendiği merakla araştırılmaya başlandı. 

Çiftçiler dikkat! 2023 mazot ve gübre desteği hangi illerde yattı? Hemen bu açıklamalara bakın! 

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ HANGİ İLLERDE YATTI NİSAN 2023? 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma sebep olan depremler sonrasında, afet bölgesinde faaliyette bulunan çiftçilerin mazot ve gübre destek ödemesi nakit olarak sağlandı. 

Bakan Vahit Kirişci, depremlerden sonra Şubat ayının sonunda gerçekleştirdiği bir açıklamasında, 13 milyar 836 milyon TL tutarında tarımsal destek ödemelerinin hesaplara peş peşe yatırıldığına, bu desteğin 12 milyar 508 milyon lirasının mazot ve gübre ödemesi olduğuna dikkat çekmişti. 

Bu çerçevede, depremin etkilediği 11 ilde yer alan 10 bin 472 çiftçi için 2 milyar 861 milyon lira tutarında mazot gübre desteği verildi. 

Depremin etkilediği 11 ilin dışında yer alan 70 şehirde ise, 1 milyon 866 bin 486 çiftçinin hesabına da 9 milyar 647 milyon TL'lik mazot gübre desteği Şubat ayı itibarıyla yatırıldı. 

Bu çiftçiler, mazot ve gübre desteğinden nakit olarak faydalanamıyor. Yalnızca, Ziraat Bankası’nın anlaşmalı olduğu akaryakıt istasyonlarından, gübre satan bayilerden ayni olarak mazot gübre alabiliyor. 

İslam Memiş altın yatırımcılarına seslendi! Bugüne kadar böyle bir şey görmedim! 3 farklı rakam...

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul açıklaması! Nedenleriyle peş peşe duyurdu! Sakıncalı... 

Dolar 10 gün sonra tam tamına böyle olacak! Doların geleceği en yüksek rakam belli oldu! Hemen bakın!

Aile Bakanlığından SED yardımı alan hemen baksın! SED ödemesi kaç lira oldu Nisan 2023? Bu ay kim kaç TL alacak?