Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! 300 milyon TL hibe verilecek! Bakan Yumaklı az önce duyurdu!

Tarım ve Orman Bakanlığı, “Uzman Eller” projesi kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan bin 200 projeye toplamda 300 milyon TL hibe desteği vereceğini duyurdu. Bakanlık tarafından ödenen hibe tutarı toplamda 300 milyon TL'yi bulacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı bünyesinde, ülke çapında yürütülen 'Uzman Eller' projesi kapsamında müracaatı uygun bulunan girişimcilere 250 bin TL'ye kadar hibe desteği verecek.

PROJENİN ŞARTLARI

Proje kırsal bölgelerde ve mahallelerde ikamet eden ya da ikamet etmeyi taahhüt eden, tarım, ormancılık, gıda ve su ürünleri konularında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı tarım laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı alanlarında eğitim veren lise ve dengi eğitim kurumlarından mezun genç nüfusun istihdamına katkı sunmayı, bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında girişimciliğe destek vererek bu faaliyetlerin eğitimli kişilerce gerçekleştirilmesini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Peki, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuya ilişkin neler söyledi? İşte detaylar...

En fazla proje kabulü alan kent, 33 proje ile Konya olurken, 32 proje ile Şanlıurfa kendine ikinci sırada yer buldu. Diyarbakır 28 projeyle kabul alırken, Ankara 26 ve İzmir'den 25 proje onay aldı.
Proje kapsamında en fazla destek verilen konularda ise sırasıyla süt sığırı yetiştiriciliği, koyun yetiştiriciliği, besi sığırı yetiştiriciliği, arı yetiştiriciliği, bal üretimi ve keçi yetiştiriciliği oldu.

BAKAN YUMAKLI: BU YÜZYILI, ÜRETİMİN VE ÜRETİCİMİZİN YÜZYILI YAPACAĞIZ

Konu ile ilgili olarak sosyal medya adresinden paylaşım yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Kırsal bölgelerde ikamet etmeyi taahhüt eden; tarım, orman, gıda ve su ürünleri konularında lise ve üniversite mezunu gençlerimize toplam 300 milyon TL HİBE desteği vereceğiz. Hayırlı olsun. Genç girişimcilerimizin her zaman yanındayız. Bu yüzyılı, üretimin ve üreticimizin yüzyılı yapacağız” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hangi kalem için ne kadaar ödeme yapılacağı da tek tek açıklandı. Bakanlığın Twitter hesabındaki paylaşımda yer verilen rakamlara göre, söz konusu destek tutarları, hayvan hastalıkları tazminatında 50 milyon 646 bin 602 lira, hububat-baklagil dane mısırda 10 milyon 779 bin 586 lira, yağlı tohum bitkilerde 12 milyon 172 bin 545 lira, toprak analizinde 1 milyon 33 bin 480 lira, anaç koyun keçide 686 bin 300 lira ve mazot gübrede 507 bin 487 TL verileceği belirtildi.

100 bin TL’nin bir aylık faiz getirisi ne kadar? İşte banka banka faiz getiri hesabı...

A101’de Fairy bulaşık makinesi parlatıcısı 59,90 TL’ye, bulaşık deterjanı 29,90 TL’ye, kuru fasulye 37,90 TL’ye düştü!

Akbank’tan son çağrı! Akbank mobil kullananların hesabına tam 1.500 TL yatacak!