Ekonomi

Çiftçiler dikkat! ABB 2023 yılı mazot ve sıvı gübre desteği başvuruları başladı! Başvuru tarihini kaçırmayın

Ankara Büyükşehir Belediyesi çiftçi ve balıkçılara mazot ve gübre desteğinde bulunacak. Başvurular internet ortamında alınıyor. Çiftçi ve balıkçıların kayıt ve ruhsat belgelerini ibraz etmesi gerekiyor.Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin yerel bazda en kapsamlı mazot desteğini gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hem çiftçilere hem de balıkçılara mazot desteği vereceği bildirildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ‘Kırsal Kalkınmada Başkent Modeli’ ile çiftçilere verilen destekler çerçevesinde 2023 yılı mazot ve sıvı gübre desteğiyle ilgili başvurular başladı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin yerel bazda en kapsamlı mazot desteğini gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hem çiftçilere hem de balıkçılara mazot desteği vereceği bildirildi. Desteklerden faydalanmak isteyen çiftçiler başvurularını ‘baskenttarim.ankara.bel.tr’ adresi üzerinden yapacak, destek tutarı ise çiftçilerin Başkent Kartlarına yatırılacak. 

Geçen yıl 34,6 milyon TL ödendi

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2022 yılında Türkiye’nin yerel bazda en kapsamlı mazot desteğini gerçekleştirerek, traktörü olan 17 bin 717 üreticinin Başkent Kartına 34 milyon 656 bin TL yatırmıştı.

Ankara’da kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla üreticiyi destekleyici hamlelerde bulunan ABB, çiftçilere ve balıkçılara mazot desteğinin yanı sıra yerli üretimin artırılması ve topraktan daha yüksek verim elde edilebilmesi için de üreticilere sıvı gübre desteği verilmeye devam edilecek.

Mansur Yavaş sosyal medyadan duyurdu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada gıdaya erişimin zorlaştığı bu günlerde üreticileri yalnız bırakmadıklarını ve Türkiye genelinde en kapsamlı kırsal desteği sağlayan belediye olarak mazot ve sıvı gübre desteğini sürdürdüklerini kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığının, koordinasyonunu yürüttüğü mazot desteği için başvurular internet üzerinden yapılıyor. Desteklerden yararlanmak için 2023 yılına ait Çiftçi Kayıt Belgesi (ÇKS) ve traktör ruhsatı şartı aranıyor. Desteklerden yararlanmak isteyenlerin 29 Ocak 2023 tarihine kadar ‘baskenttarim.ankara.bel.tr’ adresi üzerinden başvuruda bulunması gerekiyor.

Balıkçılara da destek var

Ayrıca bu yıl; su ürünleri avcılığı yapan balıkçılara da mazot desteğinde bulunulacağı bildirildi. Su Ürünleri Kooperatiflerine üyelik belgesi ve balıkçı gemisi ruhsat tezkeresi olan balıkçıların da ‘baskenttarim.ankara.bel.tr’ adresi üzerinden 22 Ocak 2023 tarihine kadar başvuruda bulunması gerekiyor. Söz konusu destekler çiftçi ve balıkçıların Başkent Kartlarına yatırılacak.

Öte yandan sıvı gübre desteği kapsamında da 'baskenttarim.ankara.bel.tr’ adresinden başvuruda bulunan üreticilere organomineral ve mikrobiyal içerikli sıvı gübre veriliyor.