Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! Asgari ücret zammı mazot ve gübre desteğine yansıyacak mı? Mazot gübre desteği kaç TL? Hemen bakın!

Milyonlarca çiftçi merakla mazot ve gübre desteğindeki son dakika gelişmelerini araştırıyor. Peki asgari ücret zammı mazot ve gübre desteğine yansıyacak mı? Mazot gübre desteği kaç TL? Hemen bakın! Asgari ücret zammının açıklanmasıyla beraber yeni bir konu gündeme geldi

Milyonlarca çiftçi merakla mazot ve gübre desteği ödeme tarihlerini araştırıyordu. Asgari ücret zammının açıklanmasıyla beraber yeni bir konu gündeme geldi. 

Çiftçiler 'Asgari ücret zammı mazot ve gübre desteğine yansıyacak mı?' sorusunun yanıtını araştırıyor. 

Aralık ayının sonuna gelinmesi ile beraber çiftçiler mazot ve gübre desteği ödeme tarihlerini merakla araştırıyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, mazot ve gübre desteği ödemelerinin Mart 2023'ten 6 ay öne çekildiğini duyurmuştu.

Peki mazot ve gübre desteği ne zaman ödenecek? Mazot gübre desteği ödeme tarihi belli oldu mu? Asgari ücret zammı mazot ve gübre desteğine yansıyacak mı? Mazot gübre desteği kaç TL? Hemen bakın!

Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) kayıtlı olan çiftçilere yapılacak olan mazot gübre desteği ödemesinin erkene çekildiği geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Söz konusu bu açıklamanın ardından mazot ve gübre destek ödemesinde net tarih merak edilir oldu. 

Bu açıklama sonrasında Hububatta 2022 Üretim Yılı Mazot ve Gübre Desteklerinin 2022 Yılında Ödenebilmesine ve Bu Ödemelere İlişkin Finansman Maliyetlerinin Karşılanmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hububatta 2022 Üretim Yılı Mazot ve Gübre Desteklerinin 2022 Yılında Ödenebilmesine ve Bu Ödemelere İlişkin Finansman Maliyetlerinin Karşılanmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı'na göre; hububatta (buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik) 2022 üretim yılı tarımsal desteklerinden mazot ve gübre desteğinin 2022'den itibaren ödenebilmesi kapsamında usul ve esaslar bir bir belirlendi. 

Mazot ve gübre desteğinin bu yıldan itibaren ödenebilmesi ile ilgili usul ve esasların belirlendiği söz konusu karar çerçevesinde, tarımsal destek ödemeleri ile ilgili de detaylar netleşti. 

Bu çerçevede  tarımsal destek ödemelerinin, bu tutarları hak etmiş üreticilerin talep etmeleri durumunda Ziraat Bankası'nca destek amacına uygun şekilde kullanılmak koşuluyla, 31 Mart 2023 vadeli kredi kullandırılarak sağlanacağı belirtildi. 

Mazot ve gübre desteği Aralık 2022 ödemesi hesaplara yattı mı? 

Milyonlarca çiftçinin merakla beklediği mazot ve gübre desteği ödeme tarihleri ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı. 

Fakat, Bakanlık yetkilileri, mazot ve gübre desteği çerçevesinde çiftçilere desteklerini hemen almaları tavsiyesinde bulundu. Ayni ödemelerin 31 Mart 2023 tarihinde verilecek destekleri de kapsadığı vurgulandı. 

Asgari ücret zammı mazot ve gübre desteğine yansıyacak mı?

Hububatta 2022 Üretim Yılı Mazot ve Gübre Desteklerinin 2022 Yılında Ödenebilmesine ve Bu Ödemelere İlişkin Finansman Maliyetlerinin Karşılanmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı ile mazot ve gübre desteği ödemeleri belirlenmişti. 

Mazot ve gübre desteği ödemelerinin asgari ücret zammından etkilenmesi beklenmiyor. 

Son dakika! Asgari ücret açıklandı! 8 bin 500 TL...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 1 Ocak 2023 zammı tek tek hesaplandı! Rakamı gören şaşkına döndü! 

2023'te Asgari Ücrete ikinci zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması