Ekonomi

Çiftçiler dikkat! Bu iki hibe desteği için son günü kaçırmayın!

Eskişehir İl Tarım Müdürlüğü çiftçilere çapa makinesi ile pülverizatörde hibe desteği veriyor. En az bir yıldır Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçilerin yararlanabileceği destekler için son başvuru tarihi 20 Ocak 2023.Bu destekten yararlanmak isteyen çiftçilerin son başvuru  tarihi olan 20 Ocak 2023 tarihine kadar başvuru yapması gerekiyor

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 5 dekar arazisi ve traktörü olan çiftçiye sıra arası çapa makinesi hibe desteği veriyor. Bu destekten yararlanmak isteyen çiftçilerin son başvuru  tarihi olan 20 Ocak 2023 tarihine kadar başvuru yapması gerekiyor. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yaptığı hibe desteği ile ilgili duyurusunda 5 dekar arazisi ve traktörü olan çiftçiye sıra arası çapa makinesi hibe desteği verileceği belirtildi. Hibe desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin 20 Ocak’a kadar başvuru yapması gerekiyor.

Öte yandan 15 dekar arazisi ve traktörü olan çiftçilere de pülverizatör alımında hibe desteği veriliyor. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan Pülverizatör alımına hibe desteği duyurusunda, kendisine ait 15 dekar arazisi, 10 dekar serası, 10 dekar bağ-bahçesi, 10 dekar süs bitkileri arazilerinden herhangi birine sahip ve traktörü olan çiftçinin pülverizatör alımına hibe desteği verileceği kaydedildi. Traktöre üç noktadan bağlı, diğer araçlarla çekilen büyük tip pülverizatörler ile ULV cihazları için de kendisine ait 15 dekar arazisi, 10 dekar serası, 10 dekar bağ-bahçesi, 10 dekar süs bitkileri arazilerinden herhangi birine sahip ve traktörü olan çiftçilere hibe desteği veriliyor. Hibe desteğine en az 1 yıldır Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçiler başvuru yapabilecek.

Küçük çiftçiye yüzde 50 hibe desteği

Öte yandan kırsal kalkınma destekleri makine ekipman alımı kapsamında; kendisine ait en az 3 dekar arazisi, 2 dekar serası, 3 dekar bağ-bahçesi, 2 dekar süs bitkileri arazilerinden herhangi birine sahip olan çiftçilere sabit veya el arabası üzerinde insan gücüyle taşınabilen tabancalı küçük tip pülverizatörler ile ULV cihazları ve her türlü sırtta taşınan pülverizatörler için yüzde 50 hibe desteği verilecek. Her iki hibe desteğinden de yararlanmak için 20 Ocak 2023 tarihine kadar başvuru yapmak gerekiyor. Makine için belirlenen referans fiyatlara göre hibe desteği verileceği belirtildi.