Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa, mısır... Bir bir açıklandı! Bu rakamlar buz kestirdi! 29 Ocak 2023 fiyat listesi

Kuraklık iddialarının ardından milyonlarca çiftçi son dakika buğday, arpa, mısır fiyatlarını merak etmeye başladı. Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa, mısır... Bir bir açıklandı! Bu rakamlar buz kestirdi! 29 Ocak 2023 fiyat listesi  Havanın mevsim normallerinin üzerinde sıcak olması, kuraklık iddialarını gündeme getirdi

Son günlerde kuraklık iddiasının sık sık gündem olmasıyla, milyonlarca çiftçi son dakika buğday, arpa, mısır fiyatlarını merak etmeye başladı. 

Havanın mevsim normallerinin üzerinde sıcak olması, kuraklık iddialarını gündeme getirdi. Hububat sektörü temsilcileri konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, mevcut kuraklığın tahıl üretimine etkisinin sınırlı olacağını öngördüklerini belirtti. 

Çiftçiler kuraklık iddialarının ardından son dakika buğday, arpa, mısır fiyatlarını sık sık araştırırken; kuraklık yaşanması durumunda fiyatların nasıl etkileneceği de merak ediliyor. 

Pamuk, mısır ve buğday fiyatlarında yukarı yönlü hareketin devvam ettiğine dikkat çekilirken; Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş ile Fed'in politikasının da fiyatları etkileyeceği belirtiliyor. 

Sektör temsilcileri ise kuraklıkla ilgili son dakika açıklamalarında, halihazırdaki kuraklığın rekolteye etkisinin sınırlı olacağının altını çizerken, kritik önem taşıyan yağışların Nisan ve Mayıs aylarındaki yağışların olduğuna dikkat çekiyor. 

Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa, mısır... Bir bir açıklandı! Bu rakamlar buz kestirdi! 29 Ocak 2023 fiyat listesi

Dünya Gazetesi'nin aktardığına göre; Hububat Tedarikçileri Derneği Başkanı Gülfem Eren, konuya ilişkin açıklamasında, TMO’nun 2022 senesinde uyguladığı buğday alım fiyat ve politikalarının 2023'te buğday alımına yönlendirdiğinin altını çizdi. Bu kapsamda, içinde olduğumuz sezonda buğday ekiminin yüzde 3-5 civarında arttığına vurgu yapan Eren, buğday ekilişleriyle birlikte yurt genelinde çimlenme ve çıkışların normaline yakın olduğunu belirtti. 

"Ancak orta ve uzun vadede sulanabilir tarım alanlarının artırılması, kuraklığa dayanıklı buğday çeşitlerinin geliştirilmesi ve çiftçilerin bu çeşitlerin ekilişi için teşvik edilmesi, mısır gibi su kaynaklarını aşırı tüketen bitkilerde üretim planlamasının mutlaka yapılması ve gerekirse sınırlandırılması, sulama sistemlerinde damlama yöntemine geçilmesi, su kullanım bilincinin geliştirilmesi gibi politikaların geliştirilmesi gerekiyor" açıklamasında bulunan Eren, ilkbahar yağışları normal seyrederse, kuraklık sebebiyle oluşan verim kayıplarının azalacağını aktardı. 

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı da hububat konusunda şu an için herhangi bir problem olmadığına vurgu yaptı ve "İçinde bulunduğumuz dönemde kar yağışları olursa buğday üretiminde kuraklık sebepli bir sıkıntı yaşanmayacak. Şu an yaklaşık 10 milyon ton buğday stokumuz var" şeklinde konuştu. Buğday ekiminin Ekim'de yapıldığını vurgulayan Taycı, bu ayda da yeterli yağış alındığını belirtti. 

Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa, mısır... Bir bir açıklandı! Bu rakamlar buz kestirdi! 29 Ocak 2023 fiyat listesi

BORSA BORSA ARPA, BUĞDAY, MISIR 29 OCAK 2023 FİYAT LİSTESİ

TÜRKİYE ÜRÜN İHTİSAS BORSASI (TÜRİB) 29 OCAK 2023 FİYAT LİSTESİ

Ekmeklik Buğday: 4.746 TL
Makarnalık Buğday: 7.781 TL
Arpa: 5.734 TL
Mısır: 5.625 TL

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ 29 OCAK 2023 FİYAT LİSTESİ (Ortalama)

Makarnalık buğday: 8.090 Türk Lirası/TON
Kırmızı sert buğday: 6.974 Türk Lirası/TON
Diğer beyaz buğday: 6.771 Türk Lirası/TON
Düşük vasıflı ekmeklik buğday: 6.881 Türk Lirası/TON
Arpa: 6.085 TL/TON
Mısır: 5.129 TL/TON

POLATLI TİCARET BORSASI 29 OCAK 2023 FİYAT LİSTESİ (YÜKSEK FİYAT)

Düşük vasıflı kırmızı ekmeklik buğday: 7.785 lira
Kırmızı sert buğday 1. derece: 8.120 lira
Standart dışı buğday: 8.460 lira
Standart dışı arpa: 5.745 lira
Beyaz arpa: 5.755 lira
Standart dışı mısır: 5.510 lira

EDİRNE TİCARET BORSASI 29 OCAK 2023 FİYAT LİSTESİ (EN ÇOK)

Arpa: 5.986 Türk Lirası
Buğday: 7.201 Türk Lirası

Garanti BBVA'dan son dakika müjdesi! Bunu yapanlara 1.000 TL bonus verilecek! Aman kaçırmayın!

A101 2 Şubat katalog bombasını patlattı! Çeyiz düzecekler havalara uçacak! Çift kişilik baza 3.850 TL! 2 Şubat 2023...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında yüzde 30 zam sürprizi! Hemen peş peşe açıklanan rakamlara bakın!