Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa ve mısır... Rakamlar peş peşe duyuruldu! Gören şok oldu! 25 Ocak 2023 fiyat listesi

Milyonlarca çiftçi merakla son dakika buğday, arpa ve mısır fiyatlarını araştırırken; kuraklığın hububat fiyatlarını nasıl etkileyeceği de merak konusu oldu. Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa ve mısır... Rakamlar peş peşe duyuruldu! Gören şok oldu! 25 Ocak 2023 fiyat listesi  Milyonlarca çiftçi merakla son dakika buğday, arpa ve mısır fiyatlarını araştırırken; kuraklığın hububat fiyatlarını nasıl etkileyeceği de merak konusu oldu

Havanın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, kuraklık endişesini gündeme taşırken; hububat sektörü temsilcileri, mevcut kuraklığın tahıl üretimine etkisinin sınırlı olmasını öngörüyor. 

Milyonlarca çiftçi merakla son dakika buğday, arpa ve mısır fiyatlarını araştırırken; kuraklığın hububat fiyatlarını nasıl etkileyeceği de merak konusu oldu. 

Sektör temsilcileri, şu anda yaşanan kuraklığın rekolteye etkisinin sınırlı kalacağına dikkat çekerken, Nisan ve Mayıs'taki yağışların ürünün büyümesi açısından kritik derecede önemli olduğunu savunuyor.

Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa ve mısır... Rakamlar peş peşe duyuruldu! Gören şok oldu! 25 Ocak 2023 fiyat listesi

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hububat Tedarikçileri Derneği Başkanı Gülfem Eren, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, TMO’nun 2022’de uyguladığı buğday alım fiyat ve politikalarının 2023 yılında buğday ekimine yönlendirdiğine dikkat çekti. Bu çerçevede, içinde bulunulan tarım sezonunda buğday ekiminin yüzde 3-5 civarında yükseldiğine dikkat çeken Eren, "Buğday ekilişleriyle birlikte yurt genelinde çimlenme ve çıkışlar normaline yakın gerçekleşti" ifadelerini kullandı. 

Açıklamasında "Ancak orta ve uzun vadede sulanabilir tarım alanlarının artırılması, kuraklığa dayanıklı buğday çeşitlerinin geliştirilmesi ve çiftçilerin bu çeşitlerin ekilişi için teşvik edilmesi, mısır gibi su kaynaklarını aşırı tüketen bitkilerde üretim planlamasının mutlaka yapılması ve gerekirse sınırlandırılması, sulama sistemlerinde damlama yöntemine geçilmesi, su kullanım bilincinin geliştirilmesi gibi politikaların geliştirilmesi gerekiyor" diye konuşan Eren, ilkbahar yağışlarının da normal seyretmesi durumunda kuraklıktan kaynaklanan verim kayıplarının azalacağını dile getirdi. 

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı da konuyu değerlendirdiği açıklamasında, hububat konusunda şu an için herhangi bir sorun olmadığının altını çizdi. 

Taycı, buğday ekiminin yapıldığı ekim ayında yeterli yağış alındığına dikkat çekti ve "İçinde bulunduğumuz dönemde kar yağışları olursa buğday üretiminde kuraklık sebepli bir sıkıntı yaşanmayacak. Şu an yaklaşık 10 milyon ton buğday stokumuz var" açıklamasında bulundu. 

Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa ve mısır... Rakamlar peş peşe duyuruldu! Gören şok oldu! 25 Ocak 2023 fiyat listesi

BORSA BORSA ARPA, BUĞDAY, MISIR 25 OCAK 2023 FİYAT LİSTESİ

TÜRKİYE ÜRÜN İHTİSAS BORSASI (TÜRİB) 25 OCAK 2023 FİYAT LİSTESİ

Ekmeklik Buğday: 4.711 TL
Makarnalık Buğday: 8.051 TL
Arpa: 5.833 TL
Mısır: 5.608 TL

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ 25 OCAK 2023 FİYAT LİSTESİ (Ortalama)

Makarnalık buğday: 7.910 Türk Lirası/TON
Kırmızı sert buğday: 6.817 Türk Lirası/TON
Diğer beyaz buğday: 6.696 Türk Lirası/TON
Düşük vasıflı ekmeklik buğday: 6.797 Türk Lirası/TON
Arpa: 6.037 TL/TON
Mısır: 5.129 TL/TON

POLATLI TİCARET BORSASI 25 OCAK 2023 FİYAT LİSTESİ (YÜKSEK FİYAT)

Düşük vasıflı kırmızı ekmeklik buğday: 8.595 lira
Düşük vasıflı beyaz ekmeklik buğday: 7.09 lira
Kırmızı sert buğday 1. derece: 8.555 lira
Ekmeklik buğday: 7.59 lira
Standart dışı buğday: 8.565 lira
Standart dışı arpa: 5.71 lira
Arpa: 5.47 lira
Beyaz arpa: 5.67 lira

EDİRNE TİCARET BORSASI 25 OCAK 2023 FİYAT LİSTESİ (EN ÇOK)

Arpa: 5.986 Türk Lirası
Buğday: 7.139 Türk Lirası

Migros'ta yetişen alacak! Ayçiçek yağı 154 TL, çay 34 TL ile dip yaptı! İşte 25 Ocak 2023 fiyat listesi

Altın fiyatlarında bu defa da altılı masa depremi! İslam Memiş bir açıkladı pir açıkladı, duyanların yüreği ağzına geldi

Süt fiyatına maliyet zammı! Serbest piyasada süt fiyatı 12 TL'ye yükseldi!