Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği bir bir yattı! 2023 mazot gübre desteği kaç TL? Şimdi siz de bakın!

Geçen ay Bakanlık tarafından deprem illerinde üretim yapan çiftçilere mazot ve gübre desteğinin nakit ödeneceği belirtildi. Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği bir bir yattı! 2023 mazot gübre desteği kaç TL? Şimdi siz de bakın! Çiftçiler tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarımsal destek ödemelerine ilişkin yaptığı açıklamalarda yakından takip ediliyor

Milyonlarca çiftçi son günlerde merakla "2023 Mart mazot gübre desteği ödendi mi?" sorusunun cevabını araştırıyor. Çiftçiler tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarımsal destek ödemelerine ilişkin yaptığı açıklamalarda yakından takip ediliyor. 

Bakanlıktan geçen haftalarda konu ile ilgili yapılan bir son dakika açıklamasında, mazot ve gübre desteği ödemelerine ilişkin son dakika gelişmeleri paylaşıldı.

Asrın felaketi şeklinde belirtilen, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, deprem bölgesinde üretim faaliyetinde bulunan çiftçiler için mazot ve gübre desteği ödemesinin nakit olarak gerçekleştirileceği belirtildi. 

Bakanlığın bu duyurusundan sonra, milyonlarca çiftçi arama motorlarından 'Mazot gübre desteği sorgulama 2023' sorusunun yanıtını merakla araştırmaya başladı. 

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği bir bir yattı! 2023 mazot gübre desteği kaç TL? Şimdi siz de bakın!

Tarım ve Orman Bakanlığından gelen son dakika açıklamasında, tarımsal destek ödemeleri ile ilgili "2022'den itibaren ayni olarak verilmeye başlanan mazot ve gübre destekleri, depremden etkilenen 10 ilimiz için nakit olarak ödenecektir" ifadelerine yer verildi ve ödemelerin de Şubat ayının sonuna kadar yapılacağına dikkat çekildi. 
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de Şubat ayının son gününde konuyla ilgili konuştu ve 13 milyar 836 liralık tarımsal destek ödemelerinin çiftçilerin hesaplarına peş peşe yatırıldığını açıkladı. Bu destek ödemelerinin 12 milyar 508 milyon liralık kısmının mazot gübre desteği ödemesi olduğunu belirtti. 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 şehirde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından; deprem bölgesinde yer alan şehirlerde, mazot ve gübre desteği ödemeleri nakit şekilde ödeneceği açıklandı. Bu açıklamanın ardından diğer 70 il için mazot gübre ödemesinin nasıl olacağı merak edilmeye başlandı. 

Ekonomimcom köşe yazarı Ali Ekber Yıldırım, mazot gübre desteği ödemelerine ilişkin kaleme aldığı yazısında Bakan Vahit Kirişci’nin, 2 milyon 167 bin 958 üreticiye toplamda 12 milyar 508 milyon Türk Lirası gübre ve mazot desteği ödendiğini açıkladığını anımsattı ve "Bu ödemenin 2 milyar 861 milyon TL'si depremde büyük zarara uğrayan 11 şehirdeki 310 bin 472 çiftçiye nakit olarak ödendi" şeklinde konuştu. 

Ali Ekber Yıldırım, deprem bölgesi şeklinde ifade edilen 11 şehirdeki çiftçilerin mazot gübre desteği ödemelerini nakit olarak alabileceğini dile getirdi ve geriye kalan 70 şehir için de 1 milyon 866 bin 486 çiftçinin hesabına 9 milyar 647 milyon TL mazot gübre ödemesi yapıldığına vurgu yaptı. 

"Bu çiftçiler ise yatırılan bu para ile sadece gübre ve mazot alabilecekler" açıklamasında bulunan Ali Ekber Yıldırım, konuya ilişkin açıklamasını ""Bu parayı çekemezler, başka bir ihtiyaç için kullanamazlar. Sadece Ziraat Bankası’nın anlaşmalı olduğu akaryakıt istasyonlarında, gübre satan bayilerden ayni şekilde mazot ile gübre alabilir" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği bir bir yattı! 2023 mazot gübre desteği kaç TL? Şimdi siz de bakın!

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ İL İL SORGULAMA 2023 

Mazot ve gübre desteğinden faydalanan milyonlarca çiftçi, ödemelerin hesaplara yatıp yatmadığını merakla araştırıyor. Çiftçiler, mazot gübre desteğinin hesaplarına yatıp yatmadığını online şekilde sorgulayabiliyor. 

İnternet aracılığıyla mazot gübre desteği ödemeleri http://www.turkiye.gov.tr. sitesine girilerek sorgulanabiliyor. Siteye giriş yapan çiftçilerin arama kısmına mazot ve gübre desteği yazarak sorgulama ekranını kontrol etmesi gerekli.

Altın rekora koşuyor! Elinde 1 gram bile altını olan hemen baksın! 14 Mart 2023 canlı altın fiyatları

İstanbul'da evini dönüştürmek isteyenlere yüzde 0,69 faizle 2 yıl geri ödemesiz kredi!

TOKİ kura takvimi peş peşe açıklandı! 2023 İzmir, Tekirdağ kuralarına hemen bakın! TOKİ'ye başvuranlar dikkat!