Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği güncellendi! 2023 mazot gübre ödemesi ne zaman, kaç lira? Hemen siz de bakın!

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan nakdi mazot ve gübre desteği ile kırsal kalkınma destekleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği güncellendi! 2023 mazot gübre ödemesi ne zaman, kaç lira? Hemen siz de bakın!  Milyonlarca çiftçinin dört gözle beklediği mazot gübre desteğinde son dakika değişiklikleri peş peşe yaşanıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerdeki çiftçilere ödenecek olan nakdi mazot ve gübre desteği ile kırsal kalkınma desteklerine başvurulara ilişkin tebliğlerde güncelleme yapıldı. 

Milyonlarca çiftçinin dört gözle beklediği mazot gübre desteğinde son dakika değişiklikleri peş peşe yaşanıyor. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından şehirlerdeki çiftçilerin ihtiyaçlarının giderilmesi ve üretimlerini sürdürebilmeleri amacıyla yeni adımlar da bir bir atılıyor. 

Bu kapsamda, Kahramanmaraş, Adana, Malatya, Hatay, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Osmaniye ve Elazığ illerinde çiftçiler için mazot gübre desteği ödemelerinin bu ayın sonuna kadar nakit olarak çiftçilerin hesaplarına yatırılacağı açıklanmıştı. 

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği güncellendi! 2023 mazot gübre ödemesi ne zaman, kaç lira? Hemen siz de bakın!

2022 yılından itibaren ayni olarak verilmeye başlanan mazot ve gübre destekleri, depremden etkilenen 11 şehirdeki çiftçilere nakit şekilde ödenecek. Bu desteğin toplam tutarı 2.8 milyar lira olarak açıklandı. Bunun yanı sıra yıl boyunca ödenmesi planlanan 530 milyon TL'lik çiğ süt, buzağı, anaç koyun keçi, büyükbaş hayvan besi, arılı kovan, sürü büyütme ve yenileme desteklerinin de bu ay hesaplara yatırılacağı açıklanmıştı. 

Bu gelişmelerin ardından, deprem bölgesindeki çiftçiler için yapılacak nakdi mazot ve gübre desteğine ilişkin tebliğlerde güncellemeye gidildi. 

Bakanlığın konuyla ilgili tebliğleri Resmi Gazete'de yayımlandı ve 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde yürürlüğe alındı. 

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği güncellendi! 2023 mazot gübre ödemesi ne zaman, kaç lira? Hemen siz de bakın!

 

Bu kapsamda, 6 Şubat tarihinde meydana gelen merkezli depremlerin ardından yapılan düzenleme ile afetten etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa, mazot ve gübre desteğinin nakit olarak ödeneceği şehirler olarak açıklanmıştı. 

Tebliğde destekten faydalanacaklar "6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen iller" şeklinde değiştirildi. Bu şekilde Elazığ ile Sivas'ın Gürün ilçesindeki çiftçileri de kapsamak üzere bir değişiklik yapıldı. 

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında altyapı projelerinin değerlendirilme ve bireysel sulama sistemleri desteklerine başvurular için afet bölgesi ilan edilen şehirlerde 8 Mayıs tarihine kadar uzatılan sürelere ilişkin tebliğler de mazot ve gübrede olduğu gibi değiştirildi. 

Motorine tam bu kadar indirim geliyor! Yarın fiyatlar düşecek! Opet, BP, PO, Shell 23 Şubat 2023 fiyat listesi...

Çiftçiler hemen bakın! Buğday, mısır, arpa.. Tek tek açıklandı! Fiyatlar buz kestirdi! 23 Şubat 2023 fiyat listesi

Bankada gram altını olanlar aman dikkat! İslam Memiş peş peşe o tuzağı açıkladı, bunu yapanlar yandı! Hemen bakın!