Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği il il yattı mı? 2023 Mart mazot gübre desteğini hemen kontrol edin!

Geçtiğimiz günlerde deprem bölgesindeki çiftçiler için mazot ve gübre desteğinin nakit verileceği açıklandı. Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği il il yattı mı? 2023 Mart mazot gübre desteğini hemen kontrol edin! Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal destekler ile ilgili yapılan son dakika açıklamaları da yakından takip ediliyor

Milyonlarca çiftçi "Mart 2023 mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı?" sorusunun yanıtını merakla arama motorlarında araştırıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal destekler ile ilgili yapılan son dakika açıklamaları da yakından takip ediliyor. 

Bakanlık tarafından geçtiğimiz hafta yapılan bir son dakika açıklamasıyla mazot ve gübre desteğine ilişkin dikkat çeken bilgiler paylaşıldı. 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 şehirde büyük yıkım yaratan depremler sonrasında, deprem bölgesindeki çiftçiler için mazot gübre desteği ödemesinin nakit olarak yapılacağı açıklandı. 

Bu açıklama sonrasında, milyonlarca çiftçi arama motorları aracılığıyla mazot gübre ödeme tarihleri ile sorgulamanın nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. 

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği il il yattı mı? 2023 Mart mazot gübre desteğini hemen kontrol edin!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, tarımsal destek ödemelerine ilişkin gelen son dakika açıklamasında "2022'den itibaren ayni olarak verilmeye başlanan mazot ve gübre destekleri, depremden etkilenen 10 ilimiz için nakit olarak ödenecektir" denildi ve ödemelerin Şubat'ın sonuna kadar hesaplara peş peşe yatırılacağı açıklandı. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Şubat'ın son Cuma gününde bir açıklamada bulundu ve 13 milyar 836 milyon liralık tarımsal destek ödemelerinin çiftçilerin hesaplarına peş peşe yatırıldığını belirtti. Bu destek ödemesinin 12 milyar 508 milyon lirasının mazot gübre desteği olduğu ifade edildi. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma sebep olduğu 11 ilde mazot ve gübre desteği nakit şekilde hesaplara yatırılacakken, diğer 70 kentte nasıl ödeneceği merak konusu oldu. Konuyla ilgili aktarılan bilgilere göre; deprem bölgesinde yer almayan 70 ilde mazot gübre desteği ödemelerinin ayni şekilde sağlanacağı ifade edildi. 

Ekonomimcom köşe yazarı Ali Ekber Yıldırım, mazot gübre desteği ödemelerine ilişkin kaleme aldığı yazısında Bakan Vahit Kirişci’nin, 2 milyon 167 bin 958 üreticiye toplamda 12 milyar 508 milyon Türk Lirası gübre ve mazot desteği ödendiğini duyurduğunun altını çizdi. 

Ali Ekber Yıldırım, açıklamasında "Bu ödemenin 2 milyar 861 milyon TL'si depremde büyük zarara uğrayan 11 şehirdeki 310 bin 472 çiftçiye nakit olarak ödendi" diyerek, bu çiftçilerin hesaplarındaki destek ödemesini nakit şekilde alabileceğine dikkat çekti. 

Deprem bölgesi dışında kalan 70 şehir için ise 1 milyon 866 bin 486 çiftçinin hesabına 9 milyar 647 milyon liralık mazot gübre destek ödemesi yatırıldığının altını çizen Yıldırım, yazısında "Bu çiftçiler ise yatırılan bu para ile sadece gübre ve mazot alabilecekler. Bu parayı çekemezler, başka bir ihtiyaç için kullanamazlar. Sadece Ziraat Bankası’nın anlaşmalı olduğu akaryakıt istasyonlarında, gübre satan bayilerden ayni şekilde mazot ile gübre alabilir" ifadelerine yer verdi. 

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği il il yattı mı? 2023 Mart mazot gübre desteğini hemen kontrol edin!

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ E-DEVLET SORGULAMA MART 2023

Mazot ve Gübre Destek ödemesinden yararlanan milyonlarca çiftçi, ödemelerin hesaplarına yatıp yatmadığını sık sık araştırıyor. Çiftçiler, mazot gübre desteği ödemelerini online olarak sorgulayabiliyor. 

İnternet üzerinden mazot gübre desteği ödemelerini sorgulamak isteyen çiftçiler, http://www.turkiye.gov.tr. sitesine girdikten sonra arama bölümüne mazot ve gübre desteği yazarak sorgulama ekranına erişebiliyor. 

Anket tuzağına dikkat! E-posta veya SMS ile gelen anketlere karşı uyanık olun! Kişisel bilgileriniz çalınabilir!

Prof. Dr. Naci Görür'den tam 5 ile deprem uyarısı! Hemen tek tek açıklanan bu illere bakın!

TOKİ Mart ayı il il kura takvimi açıklandı! Peş peşe tarihler verildi! TOKİ'ye başvuran hemen baksın!

Altın fiyatları yerle bir oldu! Gram altın dibe vurdu! Elinde altını olanlar tarumar oldu! 8 Mart 2023 altın fiyatları