Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği Ocak 2023 ödemeleri ne zaman yatacak? Şimdi bakın! 

Çiftçiler tarımsal destek ödemesi tarihlerini merak ediyor. Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği Ocak 2023 ödemeleri ne zaman yatacak? Şimdi bakın!  Çiftçiler Ocak 2023 mazot ve gübre desteğinin hesaplara ne zaman yatacağını merak ediyor

Milyonlarca çiftçi tarımsal destek ödemelerine ilişkin son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Çiftçiler Ocak 2023 mazot ve gübre desteğinin hesaplara ne zaman yatacağını merak ediyor. 

Tarım ve Orman Bakan Vahit Kirişçi, geçtiğimiz aylarda bir açıklamada bulundu ve Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) kaydı bulunan çiftçilerin hesaplarına yatacak olan mazot ve gübre desteğinin erkene çekildiğini belirtmişti. 

Bakan Kirişci'nin bu açıklamasının ardından, çiftçiler mazot ve gübre desteğinin hesaplara yatacağı kesin tarihi araştırmaya başladı. 

Resmi Gazete'de Hububatta 2022 Üretim Yılı Mazot ve Gübre Desteklerinin 2022 Yılında Ödenebilmesine ve Bu Ödemelere İlişkin Finansman Maliyetlerinin Karşılanmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı geçtiğimiz senenin son aylarında yayımlanmıştı. 

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği Ocak 2023 ödemeleri ne zaman yatacak? Şimdi bakın! 

Hububatta 2022 Üretim Yılı Mazot ve Gübre Desteklerinin 2022 Yılında Ödenebilmesine ve Bu Ödemelere İlişkin Finansman Maliyetlerinin Karşılanmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı'na göre; hububatta (buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik) 2022 üretim yılı tarımsal desteklerinden mazot ve gübre desteğinin 2022 tarihi itibarıyla yatırılması çerçevesinde usul ve esaslar tespit edildi ve peş peşe açıklandı. 

Mazot ve gübre desteğinin 2022 yılı itibarıyla ödenebilmesine ilişkin usul ve esasların bir bir belirlendiği söz konusu kararla beraber, tarımsal destek tutarlarının ödemeleri ile ilgili merak edilenler de kesinleşti.

Tarımsal destek ödemeleri, bu tutarları hak etmiş çiftçilerin talep etmeleri halinde, iraat Bankası'nca destek amacına uygun olarak kullanılmak üzere, 31 Mart 2023 vadeli kredi kullandırılarak sunulacak. 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, üreticilerin hak edişlerine ilişkin listelerin 2022'de, destekleme ödeme takviminin ise 2023 itibarıyla bankalara iletileceğinin altı çizildi. 

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği Ocak 2023 ödemeleri ne zaman yatacak? Şimdi bakın! 

Mazot ve gübre desteği Ocak 2023 ne zaman verilecek? 

Çiftçiler mazot ve gübre desteğinin hesaplara yatacağı kesin tarihi araştırıyor. Henüz çiftçilere sağlanan mazot gübre desteği Ocak 2023 ödemeleri ile ilgili henüz kesin bir tarih açıklanmadı. 

Ancak Bakanlık yetkililerinden konuyla ilgili bir açıklama geldi ve bu açıklamada mazot ve gübre desteği kapsamında, çiftçilere desteklerini hemen almaları tavsiye edildi. Konu ile ilgili gerçekleştirilen açıklamada, ayni ödemelerin 31 Mart 2023 tarihinde verilecek destekleri de kapsadığına vurgu yapıldı. 

Çiftçilerin, Ziraat Bankası internet bankacılığı/mobil uygulama aracılığıyla online olarak veya ilgili şubeye şahsen başvuruda bulunarak destek ödemesini alması gerekiyor. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası zammı buz kestirdi! Hemen peş peşe hesaplanan maaşlara bakın!

Gram altının 1.650 TL olacağı tarih peş peşe açıklandı! Bu tarihi görenler resmen çarpılıp kaldı! Hemen bakın!

TOKİ il il beşinci etap kura çekilişi peş peşe çekilecek! TOKİ 3-13 Ocak 2023 kura takvimi hangi illeri kapsıyor?

Doları olanlar dikkat! 2023 yılında ortalama dolar kuru belli oldu!