Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteğinde son dakika! 2023 mazot gübre ödemesi il il yattı mı? Hemen siz de bakın!

Geçtiğimiz günlerde deprem bölgesindeki çiftçiler için mazot gübre desteğinin nakit olarak ödeneceği duyuruldu. Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteğinde son dakika! 2023 mazot gübre ödemesi il il yattı mı? Hemen siz de bakın! Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal destekler kapsamındaki ödemelere ilişkin açıklama yapılıp yapılmadığı da merak ediliyor

Milyonlarca çiftçi "Mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı?" sorusununun yanıtını merakla araştırıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal destekler kapsamındaki ödemelere ilişkin açıklama yapılıp yapılmadığı da merak ediliyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir son dakika açıklamasıyla Şubat ayı mazot ve gübre desteği ödemelerine ilişkin çarpıcı bilgiler paylaştı. 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından, deprem bölgesindeki çiftçiler için mazot gübre desteğinin nakit olarak ödeneceği duyuruldu. 

Bu açıklamanın ardından, çiftçiler mazot gübre desteği ödeme tarihlerini sık sık sorgulamaya başladı. 

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteğinde son dakika! 2023 mazot gübre ödemesi il il yattı mı? Hemen siz de bakın!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca tarımsal destek ödemelerine ilişkin gerçekleştirilen son dakika açıklamasında "2022'den itibaren ayni olarak verilmeye başlanan mazot ve gübre destekleri, depremden etkilenen 10 ilimiz için nakit olarak ödenecektir" ifadelerine yer verildi ve ödemelerin Şubat sonuna kadar hesaplara yatırılacağı vurgulandı. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Şubat'ın son Cuma gününde  13 milyar 836 milyon TL'lik tarımsal destek ödemelerinin çiftçilerin hesaplarına peş peşe yatırıldığını duyurmuştu. Bu destek ödemesinin 12 milyar 508 milyon TL'lik bölümünün de mazot gübre desteği olduğuna dikkat çekildi. 

Depremin yıkım yarattığı 11 kentte mazot ve gübre desteği nakit şekilde hesaplara yatırılacakken, diğer 70 ilde nasıl ödeneceği de merak edilmeye başlandı. Konuya ilişkin gelen açıklamada, deprem bölgesinde bulunmayan şehirlerde mazot gübre desteği ödemelerinin ayni şekilde sağlanacağı belirtildi. 

Ekonomimcom köşe yazarı Ali Ekber Yıldırım, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında Bakan Vahit Kirişci’nin, 2 milyon 167 bin 958 üreticiye toplamda 12 milyar 508 milyon TL gübre ve mazot desteği ödendiğini açıkladığını söyledi. Yıldırım, mazot gübre desteği ile ilgili yazısında "Bu ödemenin 2 milyar 861 milyon TL'si depremde büyük zarara uğrayan 11 şehirdeki 310 bin 472 çiftçiye nakit olarak ödendi" ifadelerini kullandı ve bu çiftçilerin hesaplarındaki destek ödemesini nakit şekilde alabileceğini vurguladı. 

Deprem bölgesi dışında kalan 70 şehir için ise 1 milyon 866 bin 486 çiftçinin hesabına 9 milyar 647 milyon TL'lik mazot ve gübre desteği ödemesi yapıldığının altını çizen Ali Ekber Yıldırım, konuya ilişkin "Bu çiftçiler ise yatırılan bu para ile sadece gübre ve mazot alabilecekler. Bu parayı çekemezler, başka bir ihtiyaç için kullanamazlar. Sadece Ziraat Bankası’nın anlaşmalı olduğu akaryakıt istasyonlarında, gübre satan bayilerden ayni şekilde mazot ile gübre alabilir" şeklinde konuştu. 

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteğinde son dakika! 2023 mazot gübre ödemesi il il yattı mı? Hemen siz de bakın!

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NASIL SORGULANIR? E-DEVLET SORGULAMA 2023

Mazot ve Gübre Desteği'nden faydalanan çiftçiler, ödemelerin hesaplarına yatıp yatmadığını merakla araştırıyor. Mazot ve gübre desteği sorgulamaları online şekilde yapılabiliyor. 

İnternet üzerinden mazot gübre desteği sorgulaması yapmak isteyen çiftçilerin http://www.turkiye.gov.tr. sitesini ziyaret etmesi gerekiyor. 

Siteye girildikten sonra, arama bölümüne mazot ve gübre desteği yazarak sorgulama ekranına erişim sağlanıyor. 

Altın meydan okumaya geliyor! Kimse bu rakamları tahmin bile etmemişti! Bakın altın ne kadar olacak!

112 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? En ucuz prefabrik ev fiyatları 6 Mart 2023 fiyat listesi...

Gram altın yükselecek mi yoksa düşecek mi? İslam Memiş yeni tahminlerini bir bir açıkladı, bu tahmini duyanlar inanamadı