Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteğinde son dakika bombası! Bakan açıkladı, hemen kontrol edin! 

Milyonlarca çiftçinin dört gözle beklediği mazot ve gübre desteği ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati müjdeyi resmen verdi. İşte ayrıntılar... Çiftçilerin dört gözle beklediği mazot ve gübre desteği ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı

Mazot ve gübre desteği ödeme tarihi milyonlarca çiftçi tarafından merakla araştırılıyor. Çiftçilerin dört gözle beklediği mazot ve gübre desteği ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, geçen senenin son aylarında yaptığı bir açıklama ile, Bakanlık tarafından  çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan çiftçilerin hesaplarına bir bir ödenen mazot ve gübre desteği ile ilgili son dakika gelişmesini aktarmıştı. 

Bakan Kirişci, çiftçilerin merakla beklediği destek ödemesi ile ilgili bu açıklamasında "Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı, hububat üreten çiftçilerimize 2022 mazot ve gübre desteklerini 2023 mart ayı yerine bu ay içinde ödeyeceğiz" ifadelerine yer vermişti. 

 

Çiftçiler ‘2023 Ocak zamlı mazot ve gübre desteği ödemeleri hesaplara yattı mı?’ sorusunun yanıtını merak ederken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati müjdeyi resmen verdi. 

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteğinde son dakika bombası! Bakan açıkladı, hemen kontrol edin! 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde yapılan toplantıda, 2022 yılını değerlendirerek, 2023 yılı hedeflerine de yer verdi. 

Bakan Nebati, döviz kurlarından borsaya, milli gelirden ihracata tüm verileri değerlendirdi. Aynı zamanda Nebati, milyonlarca çiftçinin merakla araştırdığı mazot ve gübre desteği ile ilgili de bir son dakika açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, tarımı bir milli güvenlik meselesi olarak değerlendirdiklerini ve üreticileri desteklemeyi sürdürdüklerinin altını çizerek, "2022 yılı tarımsal destek bütçemizi 39,7 milyar TL seviyesine çıkardık. Hububata 2023 yılında ödenmesi öngörülen mazot ve gübre desteği hak edişlerini 2022'de ayni olarak kullandırmaya başladık" ifadelerini kullandı.

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteğinde son dakika bombası! Bakan açıkladı, hemen kontrol edin! 

Hububatta 2022 Üretim Yılı Mazot ve Gübre Desteklerinin 2022 Yılında Ödenebilmesine ve Bu Ödemelere İlişkin Finansman Maliyetlerinin Karşılanmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı da geçtiğimiz yılın son aylarında Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Resmi Gazete'de yayımlanan Hububatta 2022 Üretim Yılı Mazot ve Gübre Desteklerinin 2022 Yılında Ödenebilmesine ve Bu Ödemelere İlişkin Finansman Maliyetlerinin Karşılanmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı ile hububatta (buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik) 2022 üretim yılı kapsamındaki tarımsal destekler, tek tek belirlendi ve açıklandı.

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında, buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 75 Türk Lirası mazot, 46 Türk Lirası gübre olmak üzere 121 lira destek sunulacak. 

Ocak 2023 mazot gübre desteği hesaplara yatırıldı mı? 

Bakanlık yetkilileri, mazot gübre desteği ödemeleri ile ilgili yaptıkları açıklamalarında, desteğin ayni olarak ödenmesinin yalnızca öne çekilenleri değil 31 Mart 2023 tarihinde verilecek destekleri de içerdiğinin altını çizdi ve desteklerin hemen alınması tavsiyesinde bulundu. 

Tarımsal destek ödemelerinden yararlanan çiftçilerin, Ziraat Bankası internet bankacılığı/mobil uygulama aracılığıyla online ya da ilgili şubeye şahsen başvuru gerçekleştirerek desteklerini alması gerektiği belirtildi. 

Bakan Nebati 2023’te kişi başına düşen geliri açıkladı! Rakam şaşkınlık uyandırdı!

Gram altın tam bu kadar olacak! Bu rakamı gören resmen şaşkına döndü! Altını olanlar hemen baksın! 

PTT KPSS şartsız, 18-36 yaş arası 2023 personel alımı ne zaman başlayacak? PTT bu yıl alım yapacak mı?