Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteğinde son dakika! Resmen tarih verildi! Peş peşe kontrol edin!

Milyonlarca çiftçi merakla tarımsal destekleri araştırıyor. Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteğinde son dakika! Resmen tarih verildi! Peş peşe kontrol edin!  Tarım ve Orman Bakanlığı'nın geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği son dakika açıklamasında 972 milyon 333 bin TL'lik tarımsal destek ödemelerinin hesaplara peş peşe yatırılmaya başlandığını duyurdu

Milyonlarca çiftçi, tarımsal destek ödemelerinin yanı sıra mazot gübre desteğini de merakla araştırıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği son dakika açıklamasında 972 milyon 333 bin TL'lik tarımsal destek ödemelerinin hesaplara peş peşe yatırılmaya başlandığını duyurdu. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklama sonrasında, 'Mazot ve gübre desteği Şubat 2023 ne zaman yatacak? Mazot gübre desteği Şubat 2023 hesaplara yatırıldı mı?' sorularının yanıtları daha çok merak edilmeye başlandı. 

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, geçtiğimiz haftalarda Adana'da yaptığı bir açıklamasında çiftçiler tarafından merak edilen mazot gübre desteği ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.
 
Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteğinde son dakika! Resmen tarih verildi! Peş peşe kontrol edin!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca üretimde bulunan çiftçiler için hububat, baklagil, dane mısır desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, mazot gübre desteği, sertifikalı fidan üretim desteği, sertifikalı tohum kullanım alanlarında destek ödemesi gerçekleştiriliyor. 

Bakan Vahit Kirişci, geçtiğimiz hafta yaptığı son dakika açıklamasında, tarımsal destek ödemeleri çerçevesinde merak edilen destek ödeme tarihlerini peş peşe açıkladı. 

2023 Şubat mazot gübre desteği ödemelerine ilişkin beklenen tarihi Bakan Vahit Kirişci, resmen duyurdu. 

Kirişci, mazot ve gübre desteği ödemelerine ilişkin "Bu yıl Mart ayında 1 milyon 152 bin çiftçimize ödenmesi gereken 8,6 milyar Türk Lirası mazot ve gübre desteğimizi, 2022 Kasım itibarıyla ayni olarak kullandırmaya başladık" açıklamasında bulundu. 

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteğinde son dakika! Resmen tarih verildi! Peş peşe kontrol edin!

2022 Kasım'a dikkat çeken Bakan Vahit Kirişci, bunun ardından milyonlarca çiftçinin merak ettiği ve sık sık araştırdığı yeni yıl mazot ve gübre desteği ödemesi tarihini açıkladı. 

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ BU YIL NE ZAMAN VERİLECEK? MAZOT GÜBRE DESTEĞİ YATTI MI ŞUBAT 2023?

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, bu senenin Mart ayında hesaplara yatırılması planlanan 8.6 milyar Türk Lirası tutarındaki mazot ve gübre desteğinin, 2022 Kasım tarihi itibarıyla ayni olarak kullandırılmaya başlandığına dikkat çekmişti. 

Kirişci, son dakika açıklamasında "Mazot ve gübre desteklemeleri, bundan sonra her yıl bu takvim çerçevesinde, yani çiftçimizin desteğe en çok ihtiyaç duyduğu; ekim döneminde ayni olarak kullanılacak" diyerek net tarihi duyurdu. 

DEPREM BÖLGESİNE NAKİT ÖDEME

Bakan Kirişci, dün gerçekleştirdiği açıklamasında ise Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 ilde, gıda arz güvenliğinin teminatı olan üreticilerin rahatlamaları için destek ödemelerini öne çektiklerinin altını çizdi. 

"2022'den itibaren ayni olarak verilmeye başlanan mazot ve gübre destekleri, depremden etkilenen 11 ilimiz için nakit olarak ödenecek. Bu kapsamda toplam tutarı 2,8 milyar lira olan mazot ve gübre destekleri, şubat ayı sonuna kadar çiftçilerimizin hesaplarına yatırılacak" diyen Kirişci, sene boyunca ödenecek olan 530 milyon TL'lik Çiğ Süt Desteği, Buzağı Desteği, Anaç Koyun-Keçi Desteği, Büyükbaş Hayvan Besi Desteği, Arılı Kovan Desteği, Sürü Büyütme ve Yenileme Desteği ödemelerini de öne çektiklerini duyurdu. 

Pandemi döneminde verilmişti! Şimdi verilmesi yeniden gündemde!

Altının Efendisi İslam Memiş bir bir açıkladı, duyanın resmen nutku tutuldu! Gram altın bu tarihte tam 5 bin lira olacak

Benzin, motorin, LPG'de son dakika şoku! İndirim veya zam yapıldı mı? PO, Total, BP, Opet 17 Şubat 2023 fiyat listesi