Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteğinde tarihler peş peşe duyuruldu! Hemen şimdi o tarihe göz atın! 

Milyonlarca çiftçi merakla '2023 mazot ve gübre desteği ne zaman hesaplara yatırılacak?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteğinde tarihler peş peşe duyuruldu! Şimdi göz atın! Bu açıklamanın ardından çiftçilerin mazot gübre desteği ödemelerine ilişkin araştırmaları hız kazandı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde 972 milyon 333 bin liralık tarımsal destek ödemelerinin 27 Ocak tarihinde hesaplara yatmaya başladığı açıklandı. Bu açıklamanın ardından çiftçilerin mazot gübre desteği ödemelerine ilişkin araştırmaları hız kazandı. 

Milyonlarca çiftçi merakla '2023 mazot ve gübre desteği ne zaman hesaplara yatırılacak?' sorusunun yanıtını araştırıyor. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, geçtiğimiz günlerde Adana’da ziyaretlerde bulundu ve burada tarımsal destek ödemeleri ile ilgili de konuştu. 

Çiftçiler, 2023 mazot ve gübre desteği ödemeleri için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gelecek açıklamayı dört gözle bekliyordu. Bakan Kirişci, çiftçilerin merakla araştırdığı o sorunun yanıtını verdi. 

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteğinde tarihler peş peşe duyuruldu! Şimdi göz atın! 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından üretimde bulunan çiftçilere hububat, baklagil dane mısır desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, mazot gübre desteği, sertifikalı fidan üretim desteği, sertifikalı tohum kullanım desteği ödemeleri veriliyor. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, geçen hafta gerçekleştirdiği son dakika açıklamasında tarımın stratejik bir sektör ve gıda konusunun bir milli güvenlik unsuru olduğuna dikkat çekerek "Türkiye’nin yeni yüzyılına yakışır adımlar atıyoruz. 2022 itibariyle tarım sektörüne ve üreticilere 40.4 milyar lira destek verdik. Bu destekler sadece maddi olanlar" ifadelerini kullandı. 

Milliyet Gazetesi'nin aktardığına göre; Bakan Kirişci bu açıklamasında çiftçiler için sunulan yeni hizmetlere de değindi. 

"Biz mutlak suretle ekim, dikim öncesi izin alma mecburiyeti getireceğiz. Üreticiye ‘Su bu, iklim bu, ekosistemiyle burada üretmen gereken bu’ diyeceğiz. İnat etti, ‘Ben istediğimi üreteceğim’ dedi" ifadelerini kullanan Kirişci, bunun bir cezası olacağını belirterek, "Tarımsal teşviklerden yararlandırmamak gibi uygulamalarımız olacak ama Türkiye netice itibarıyla ihtiyacı olanları üretmek durumunda kalacak" açıklamasında bulundu.

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteğinde tarihler peş peşe duyuruldu! Şimdi göz atın! 

1 MİLYON 152 BİN ÇİFTÇİYE 8.6 MİLYAR TL MAZOT GÜBRE DESTEĞİ 

Bakan Kirişci, mazot ve gübre desteği ile ilgili yaptığı açıklamasında "Bu yıl Mart ayında 1 milyon 152 bin çiftçimize ödenmesi gereken 8,6 milyar TL mazot ve gübre desteğimizi, 2022 Kasım itibarıyla ayni olarak kullandırmaya başladık" ifadelerini kullandı ve gelecek süreçte yapılacak mazot gübre desteği tarihini de açıkladı.

2023 MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK? 

Kirişci, bu yılın Mart ayında ödenmesi planlanan 8.6 TL'lik mazot ve gübre desteğinin, Kasım 2022 itibarıyla ayni olarak kullandırılmaya başlandığının altını çizdi. 

Milyonlarca çiftçinin beklediği ödemelere değinen Bakan Kirişci, "Mazot ve gübre desteklemeleri, bundan sonra her yıl bu takvim çerçevesinde, yani çiftçimizin desteğe en çok ihtiyaç duyduğu; ekim döneminde ayni olarak kullanılacak" dedi ve destek müjdesini verdi. 

TOKİ yeni ay kura tarihleri güncellendi! Şubatta hangi ilde kuralar ne zaman çekilecek? İl il günü gününe kura takvimi

EYT'de kritik gün! Bugün Meclis'e gidiyor! EYT maaşları nasıl hesaplanacak? Peş peşe açıklandı!

Benzin, motorin, LPG fiyatlarını duyan buz kesti! İndirim veya zam geldi mi? Opet, PO, BP 30 Ocak 2023 fiyat listesi