Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği hesaplara yatırıldı mı? Hemen Aralık 2022 ödemelerine bakın! 

Mazot ve gübre desteği ödemeleri merakla bekleniyor. Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği hesaplara yatırıldı mı? Hemen Aralık 2022 ödemelerine bakın!  Milyonlarca çiftçi merakla mazot gübre desteği Aralık 2022 ödemelerini bekliyor

Çiftçilere destek olmak için hesaplara bir bir ödenen tarımsal destek ödemelerine ilişkin araştırmalar tam gaz devam ediyor. Milyonlarca çiftçi merakla mazot gübre desteği Aralık 2022 ödemelerini bekliyor. 

2022-2023 mazot gübre desteği ödemelerine ilişkin son dakika gelişmeleri ve ayrıntılar merakla araştırılıyor.  Tarım ve Orman Bakan Vahit Kirişçi, geçtiğimiz aylarda bir açıklamada bulundu ve Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) kayıtlı olan çiftçilere yapılacak olan mazot gübre desteği ödemesinin erkene çekildiğine vurgu yaptı. 

Söz konusu bu açıklamanın ardından milyonlarca çiftçi merakla mazot ve gübre destek ödemesinde net tarihi araştırmaya başladı. 

Hububatta 2022 Üretim Yılı Mazot ve Gübre Desteklerinin 2022 Yılında Ödenebilmesine ve Bu Ödemelere İlişkin Finansman Maliyetlerinin Karşılanmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı da geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği hesaplara yatırıldı mı? Hemen Aralık 2022 ödemelerine bakın! 

Hububatta 2022 Üretim Yılı Mazot ve Gübre Desteklerinin 2022 Yılında Ödenebilmesine ve Bu Ödemelere İlişkin Finansman Maliyetlerinin Karşılanmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda, hububatta (buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik) 2022 üretim yılı tarımsal desteklerinden mazot ve gübre desteğinin 2022 tarihinden itibaren ödenebilmesi çerçevesinde usul ve esaslar tespit edilerek kalem kalem belirlendi. 

Mazot ve gübre desteğinin bu seneden itibaren ödenebilmesi ile ilgili usul ve esasların açıklandığı söz konusu karar çerçevesinde, arımsal destek tutarlarının ödemeleri ile ilgili merak edilen detaylar da belirlenmiş oldu. 

Bu çerçevede, arımsal destek ödemeleri, bu tutarları hak etmiş üreticilerin talepleri halinde Ziraat Bankası'nca destek amacına uygun olarak kullanılmak koşuluyla, 31 Mart 2023 vadeli kredi kullandırılarak sunulacak. 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, üreticilerin hak edişleri listelerinin bu sene,  destekleme ödeme takviminin ise 2023 senesinde bankalara iletileceğinin altı çizildi. 

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği hesaplara yatırıldı mı? Hemen Aralık 2022 ödemelerine bakın! 

Milyonlarca çiftçi merakla mazot ve gübre destek ödemesinde net tarihini merak ediyor. Mazot ve gübre desteği çiftçiler için oldukça büyük bir destek kalemi olarak dikkat çekiyor. 

Mazot ve gübre desteği hesaplara yatırıldı mı? Hemen Aralık 2022 ödemelerine bakın! 

Henüz Aralık ayı mazot ve gübre desteği ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı kesinleşmedi. Konuya ilişkin herhangi bir resmi açıklama gelmedi.

Fakat Bakanlık yetkilileri konuyla ilgili bir açıklamada bulundu ve mazot ve gübre desteği çerçevesinnde, çiftçilere desteklerini hemen almaları tavsiyesinde bulundu. Açıklamada, ayni ödemelerin 31 Mart 2023 tarihinde verilecek destekleri de kapsadığı vurgulandı. 

Çiftçilerin, Ziraat Bankası internet bankacılığı/mobil uygulama aracılığıyla online şekilde ya da ilgili şubeye şahsen başvuruda bulunarak desteklerini alması gerekiyor. 

BİM online indirimli ürünleri raflara peş peşe dizildi! 1 kg kıyma 89 TL'ye tık diye düştü! 27 Aralık 2022 fiyat listesi

Maaşlarda asgari ücret depremi! 2023 yılında maaşlar nasıl hesaplanacak? Tek tek ortaya çıktı! Gören buz kesti! 

İstanbul'da İETT başta toplu taşıma ve taksiye devasa zam geldi! Öğrenci ve tam akbil kaç lira oldu? Hemen bakın!