Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği il il ödeme listesi! Mart ayı mazot gübre desteğine şimdi bakın!

Geçtiğimiz ay Bakanlık taarfından deprem bölgesindeki çiftçiler için mazot ve gübre desteğinin nakit ödeneceği açıklandı. Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği il il ödeme listesi! Mart ayı mazot gübre desteğine şimdi bakın! Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal destek ödemeleri ile ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı

Milyonlarca çiftçi son günlerde sık sık "2023 Mart mazot gübre desteği ödendi mi?" sorusunun yanıtını araştırıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal destek ödemeleri ile ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı. Çiftçiler, ilgili kurumların açıklamalarını da yakından takip ediyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığından geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen bir son dakika açıklamasında, mazot gübre desteği ödemeleri işaret edildi ve yeni gelişmeler paylaşıldı. 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan, asrın felaketi şeklinde belirtilen ve 11 kentimizde büyük yıkım yaratan depremlerden sonnra, deprem bölgesindeki çiftçiler için mazot ve gübre desteği ödemesinin nakit olarak yapılacağı resmen açıklandı. 

Bakanlığın bu açıklamasının ardından, milyonlarca çiftçi arama motorlarından 'Mazot gübre desteği sorgulama 2023' araştırmalarına hız verdi. 

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği il il ödeme listesi! Mart ayı mazot gübre desteğine şimdi bakın!

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan tarımsal destek ödemeleriyle ilgili açıklamada "2022'den itibaren ayni olarak verilmeye başlanan mazot ve gübre destekleri, depremden etkilenen 10 ilimiz için nakit olarak ödenecektir" denildi ve destek ödemelerinin Şubat ayının sonuna kadar yapılacağı belirtildi. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de Şubat ayını son Cuma gününde tarımsal destek ödemelerine ilişkin bir duyuru yaparak, 13 milyar 836 milyon TL'lik tarımsal destek ödemelerinin çiftçilerin hesaplarına peş peşe ödendiğini duyurdu. Bakan Vahit Kirişci, bu destek ödemesi tutarının 12 milyar 508 milyon liralık kısmının mazot gübre desteği ödemesi olduğunu da dile getirdi. 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde yıkıma neden olan depremler sonrasında; deprem bölgesinde yer alan şehirlerde, mazot ve gübre desteği ödemeleri nakit olarak verilecekken, geriye kalan 70 şehirde ödemelerin nasıl yapılacağı merak konusu oldu. 

Konu ile ilgili verilen son dakika detaylarına göre; afet bölgesinde bulunmayan 70 kentteki çiftçilere, mazot ve gübre desteği ödemelerinin aynı şekilde yapılacağı ifade edildi. 

Ekonomimcom köşe yazarı Ali Ekber Yıldırım, mazot gübre desteği ile ilgili yazısında, Bakan Vahit Kirişci’nin, 2 milyon 167 bin 958 üreticiye toplamda 12 milyar 508 milyon Türk Lirası gübre ve mazot desteği yapıldığını duyurduğunu hatırlattı ve "Bu ödemenin 2 milyar 861 milyon TL'si depremde büyük zarara uğrayan 11 şehirdeki 310 bin 472 çiftçiye nakit olarak ödendi" açıklamasında bulundu. 

Ali Ekber Yıldırım, deprem bölgesi olarak belirtilen 11 ildeki çiftçilerin mazot gübre desteği ödemelerini nakit olarak alabileceğine vurgu yaparken; deprme bölgesinde olmayan 70 il için de 1 milyon 866 bin 486 çiftçinin hesabına 9 milyar 647 milyon TL mazot gübre ödemesi yapıldığını aktardı. 

"Bu çiftçiler ise yatırılan bu para ile sadece gübre ve mazot alabilecekler" açıklamasına yer veren Ali Ekber Yıldırım, yazısında "Bu parayı çekemezler, başka bir ihtiyaç için kullanamazlar. Sadece Ziraat Bankası’nın anlaşmalı olduğu akaryakıt istasyonlarında, gübre satan bayilerden ayni şekilde mazot ile gübre alabilir" ifadelerine de yer verdi.
 
Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği il il ödeme listesi! Mart ayı mazot gübre desteğine şimdi bakın!

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ ÖDEMESİ SORGULAMA MART 2023 

Mazot gübre desteği ödemesi alan milyonlarca çiftçi, ödemelerin yapılıp yapılmadığını sık sık araştırıyor. Çiftçiler, mazot gübre desteğinin hesaplarına yatıp yatmadığını nasıl öğrenebileceklerini merak ediyor. Mazot gübre desteği ödemeleri online olarak sorgulanabiliyor.

İnternet aracılığıyla mazot gübre desteği ödemelerinin yatıp yatmadığını sorgulamak isteyen çiftçilerin, http://www.turkiye.gov.tr. sitesine girdikten sonra arama bölümüne mazot ve gübre desteği yazarak sorgulama ekranını kontrol etmesi gerekiyor. 

Kira geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa şimdi bakın! Son gün 31 Mart! Ödemeyene cezası var! 

Aile Destek Programı ödemelerini sakın kaçırmayın! Hesaplara peş peşe 1.100 ve 1.250 TL yatırılıyor!  

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında büyük şok! 2023 zammı buz kestirdi! Şimdi siz de bakın!