Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteğinde yeni yıl sürprizi olacak mı? Mazot gübre desteğinde büyük şok!

Mazot ve gübre desteği ödemeleri merak ediliyor. Mazot ve gübre destekleri hesaplara yattı mı? Mazot ve gübre desteğini hemen sorgulayın! Çiftçiler destek ödemelerini merakla araştırıyor

Milyonlarca çiftçiye devlet tarafından mazot ve gübre desteği sağlanıyor. Çiftçiler destek ödemelerini merakla araştırıyor. Mazot ve gübre desteği ödemeleri merak ediliyor. 

Çiftçilere destek olma amacıyla verilen tarımsal destekleme ödelemeri ile ilgili son dakika gelişmeleri sık sık araştırılmaya başlandı. Çiftçiler 'Mazot ve gübre destekleri hesaplara yattı mı?' sorusunun yanıtını öğrenmek istiyor. 

Tarım ve Orman Bakan Vahit Kirişçi geçtiğimiz aylarda 2022-2023 mazot gübre desteği ile ilgili dikakt çeken bir açıklamada bulundu. Bu kapsamda Bakan Kirişci, Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) kayıtlı olan çiftçilere yapılacak olan mazot gübre desteği ödemesinin erkene alındığını duyurdu. 

Söz konusu bu açıklamadan sonra çiftçiler mazot ve gübre desteği ödemeleri kapsamında kesin tarihi merak etmeye başladı. 

Geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete'de Hububatta 2022 Üretim Yılı Mazot ve Gübre Desteklerinin 2022 Yılında Ödenebilmesine ve Bu Ödemelere İlişkin Finansman Maliyetlerinin Karşılanmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı da yayımlanmıştı. 

Peki mazot ve gübre destekleri hesaplara yattı mı? Mazot ve gübre desteğini hemen sorgulayın!

Hububatta 2022 Üretim Yılı Mazot ve Gübre Desteklerinin 2022 Yılında Ödenebilmesine ve Bu Ödemelere İlişkin Finansman Maliyetlerinin Karşılanmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında, hububatta (buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik) 2022 üretim yılı tarımsal desteklerinden mazot ve gübre desteğinin 2022'den itibaren ödenebilmesi çerçevesinde usul ve esaslar tespit edilerek belirlendi. 

Mazot ve gübre desteğinin 2022'den itibaren ödenebilmesi ile ilgili usul ve esasların belirlendiği söz konusu bu kararda, tarımsal destek tutarlarının ödemeleriyle ilgili detaylar da belirlendi. 

Bu çerçevede, tarımsal destek ödemeleri, bu tutarları hak etmiş üreticilerin talep etmesi halinde Ziraat Bankası'nca destek amacına uygun şekilde kullanılmak üzere, 31 Mart 2023 vadeli kredi kullandırılarak verilecek. 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, üreticilerin hak edişleri listelerinin bu sene, destekleme ödeme takviminin ise 2023'te bankalara ileteceği de duyuruldu.

Mazot ve gübre desteği Aralık 2022 ödendi mi? 

Milyonlarca çiftçinin merakla beklediği mazot ve gübre desteği ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı araştırılıyor. Henüz Aralık ayı mazot ve gübre desteği ödemeleri ile ilgili resmi bir duyuru yapılmadı. 

Bakanlık yetkilileri, mazot ve gübre desteğine ilişkin açıklamaalrında, çiftçilere desteklerini hemen almaları da tavsiye edilirken; ayni ödemelerin 31 Mart 2023 tarihinde verilecek destekleri de kapsadığı belirtildi. 

Çiftçilerin, Ziraat Bankası internet bankacılığı/mobil uygulama aracılığıyla online ya da ilgili şubeye şahsen başvuru gerçekleştirmesi ve mazot gübre desteği ödemesini alması gerekiyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın erkene alarak kartla ödemeye başladığı mazot gübre desteği ile ilgili komisyon da gündeme geldi. Bu kapsamda, Tarımdan Haber yazarı ve ziraat mühendisi Faik Toy, mazot gübre desteğinin karta yükleme işinin eski sistemle kıyaslandığında çiftçiye kar değil zarar getirdiğine dikkat çekti. 

"Çünkü kart pos cihazından geçmek zorunda ve bankalar gübre bayisinden pos komisyonu aldığı için iş yerleri de bu komisyonu çiftçinin gübre desteğinden kesmek zorunda kalıyor" açıklamasında bulunan Toy, 100 bin liralık gübre desteğinin minimum 1.000 lirasının POS cihazı komisyonuna gittiğini aktardı. 

A101'de yüzde 30'a varan indirim! Finish bulaşık makinesi parlatıcısı 19 TL, Tursil 115 TL! 15 Aralık 2022 fiyat listesi

Konya'da 12 taksitle 4 arsa satılacak! Sakın kaçırmayın!

Sağlık Bakanlığı personel alımı kurası ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı personel alımı kura tarihini kaçırmayın!