Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! Ocak 2023 zamlı mazot gübre desteği il il yattı mı? Yeni ay mazot gübre desteği tarihi belli oldu mu?

Çiftçiler Ocak ayı mazot ve gübre desteklerinin hesaplara yatıp yatmadığını merak ediyor. Peki, Ocak 2023 zamlı mazot gübre desteği il il yattı mı? Hemen bakın! İşte detaylar...Çiftçiler Ocak 2023 mazot ve gübre desteklerinin hesaplara yatıp yatmadığını sorgulamaya devam ediyor

Mazot ve gübre desteği ödeme tarihleri gündemde yerini koruyor. Çiftçiler Ocak 2023 mazot ve gübre desteklerinin hesaplara yatıp yatmadığını sorgulamaya devam ediyor. Mazot gübre desteği, milyonlarca çiftçiye devlet tarafından sağlanıyor. 

2023 Ocak ayının ilk günlerinde çiftçiler mazot ve gübre desteği ödeme tarihlerini merakla araştırmaya başladı. Çiftçiler "2023 Ocak zamlı mazot ve gübre desteği ödemeleri hesaplara yattı mı?" sorusuna yanıt arıyor.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 2022 yılının son aylarında, Tarım ve Orman Bakanlığınca çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan çiftçilerin hesaplarına yatırılan mazot gübre desteğine ilişkin çarpıcı bir açıklama yapmıştı.

Bakan Kirişci, milyonlarca çiftçinin merak ettiği konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamasında mazot ve gübre desteği ödemelerinin öne çekildiğini belirtmiş ve "Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı, hububat üreten çiftçilerimize 2022 mazot ve gübre desteklerini 2023 mart ayı yerine bu ay içinde ödeyeceğiz" açıklamasında bulunmuş. 

Bakan Kirişci'den gelen bu son dakika mazot gübre desteği açıklamasından sonra, geçtiğimiz yılın son aylarında "Mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak, yattı mı?" sorusu en çok merak edilenler arasındaydı. 

Çiftçiler dikkat! Ocak 2023 zamlı mazot gübre desteği il il yattı mı? Yeni ay mazot gübre desteği tarihi beli oldu mu?

Hububatta 2022 Üretim Yılı Mazot ve Gübre Desteklerinin 2022 Yılında Ödenebilmesine ve Bu Ödemelere İlişkin Finansman Maliyetlerinin Karşılanmasına Yönelik Cumhurbaşkanı Kararı da 2022 senesinin son döneminde Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. 

Resmi Gazete'de yayımlanan Hububatta 2022 Üretim Yılı Mazot ve Gübre Desteklerinin 2022 Yılında Ödenebilmesine ve Bu Ödemelere İlişkin Finansman Maliyetlerinin Karşılanmasına yönelik Cumhurbaşkanı Kararı ile hububatta (buğday, arpa, tritikale, çavdar, yulaf ve çeltik) 2022 üretim yılına dair tarımsal destekleri çerçevesinde, tek tek belirlenerek duyuruldu. 

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile paylaşılan tarım desteklerinin çiftçilere ödemesi 2023 senesi bütçesinden yapılacak. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli çerçevesinde buğday, yulaf, arpa, çavdar ve tritikale için dekar başına 75 lira, mazot, 46 lira gübre olacak şekilde 121 lira destek sağlanacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda konuya dair konuşarak "Ayçiçekte dekar başına 37 TL'den 109 TL'ye, fark ödemesini 70 kuruş seviyesine yükseltiyoruz. Ayçiçekteki toplam destek kilogramda 1 lira 11 kuruşu buluyor" diye açıklamıştı. 

Çiftçiler dikkat! Ocak 2023 zamlı mazot gübre desteği il il yattı mı? Yeni ay mazot gübre desteği tarihi beli oldu mu? Hemen bakın!

Ocak 2023 mazot gübre desteği tarihi belli oldu mu?

Milyonlarca çiftçi tarafından merakla paylaşılan ve sık sık araştırılan mazot gübre desteği ödeme tarihi ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı. Bu kapsamda destek ödeme tarihleri açıklanmadı. 

Bakanlık yetkilileri, mazot gübre desteği ödemelerine yönelik gerçekleştirdikleri açıklamalarında, desteğin ayni olarak ödenmesinin yalnızca öne çekilenleri değil 31 Mart 2023 tarihinde verilecek destekleri de kapsadığına değinerek desteklerin hemen alınması tavsiyesini verdi. 

Tarımsal destek ödemelerinden yararlanan  çiftçilerin, Ziraat Bankası internet bankacılığı/mobil uygulama aracılığıyla online ya da ilgili şubeye şahsen başvurularını yaparak, destek ödemelerini almaları gerekiyor.

65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası peş peşe hesaplandı! Yeni rakamı duyan resmen buz kesti! İşte tablo..

Tarım Kredi online indirim kataloğu açıklandı! Çay, peynir, çikolata, sıvı yağ, et dip yaptı! 15 Ocak 2023 fiyat listesi

Yastık altında 31 bin 893 lirası olana TOKİ'den büyük müjde! Başvuruları sakın kaçırmayın!