Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! Şubat 2023 mazot gübre desteği yattı mı? Şimdi peş peşe açıklanan o tarihe bakın!

Milyonlarca çiftçi tarımsal destek ödemelerini merakla araştırıyor. Peki 2023 mazot gübre desteği yattı mı? Şimdi peş peşe açıklanan o tarihe bakın! 27 Ocak tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde 972 milyon 333 bin liralık tarımsal destek ödemelerinin hesaplara yatmaya başladığı resmen açıklandı

Mazot ve gübre desteği 2023 ödeme tarihleri milyonlarca çiftçinin gündeminde yer alıyor. 27 Ocak tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde 972 milyon 333 bin liralık tarımsal destek ödemelerinin hesaplara yatmaya başladığı resmen açıklandı. 

Bu açıklamanın ardından mazot gübre desteği ödemesi yeniden gündeme geldi. Milyonlarca çiftçi merakla '2023 mazot ve gübre desteği ne zaman hesaplara yatacak?’ sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, geçtiğimiz hafta Adana’da bir takım ziyaretler gerçekleştirdi ve burada tarımsal destek ödemeleri de olmak üzere bazı açıklamalarda bulundu. 

Çiftçilerin dört gözle beklediği mazot ve gübre desteği ödemelerine ilişkin son dakika açıklaması Bakan Kirişci’den geldi. Kirişci, destek ödemesiyle ilgili beklenen müjdeyi verdi. 

Çiftçiler dikkat! Şubat 2023 mazot gübre desteği yattı mı? Şimdi peş peşe açıklanan o tarihe bakın!

Tarım ve Orman Bakanlığı’ca üretim yapan milyonlarca çiftçiye hububat, baklagil dane mısır desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, mazot gübre desteği, sertifikalı fidan üretim desteği, sertifikalı tohum kullanım desteği ödeniyor. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği son dakika açıklamasında tarımın stratejik bir sektör olduğunun altını çizerek gıda konusunun bir milli güvenlik unsuru olduğunu belirtti. Bakan Kirişci, açıklamasında "Türkiye’nin yeni yüzyılına yakışır adımlar atıyoruz. 2022 itibariyle tarım sektörüne ve üreticilere 40.4 milyar lira destek verdik. Bu destekler sadece maddi olanlar" bilgilerine yer verdi. 

Milliyet Gazetesi'nin aktardığına göre; Bakan Kirişci, yaptığı açıklamada çiftçilere sunulan yeni hizmetlerle ilgili de açıklamalarda bulundu. 

Konuyla ilgili açıklamasında, "Biz mutlak suretle ekim, dikim öncesi izin alma mecburiyeti getireceğiz. Üreticiye ‘Su bu, iklim bu, ekosistemiyle burada üretmen gereken bu’ diyeceğiz. İnat etti, ‘Ben istediğimi üreteceğim’ dedi" diye konuşan Kirişci, bunun bir cezası olacağının altını çizdi ve "Tarımsal teşviklerden yararlandırmamak gibi uygulamalarımız olacak ama Türkiye netice itibarıyla ihtiyacı olanları üretmek durumunda kalacak" açıklamasını yaptı. 

Çiftçiler dikkat! Şubat 2023 mazot gübre desteği yattı mı? Şimdi peş peşe açıklanan o tarihe bakın!

ÇİFTÇİLERE 8.6 MİLYAR TL MAZOT GÜBRE DESTEĞİ

Bakan Vahit Kirişci, mazot ve gübre desteği ödemelerine ilişkin açıklamasında "Bu yıl Mart ayında 1 milyon 152 bin çiftçimize ödenmesi gereken 8,6 milyar TL mazot ve gübre desteğimizi, 2022 Kasım itibarıyla ayni olarak kullandırmaya başladık" dedi ve gelecek mazot ve gübre desteği ödeme tarihlerini de duyurdu. 

2023 MAZOT GÜBRE DESTEĞİ ÖDEMESİ NE ZAMAN? 

Kirişci, bu senenin Mart ayında ödenmesi planlanan 8.6 milyar Türk Lirası tutarındaki mazot ve gübre desteği ödemelerinin, Kasım 2022 itibarıyla ayni olarak kullandırılmaya başlandığına vurgu yaptı. 

Milyonlarca çiftçinin dört gözle beklediği ödemeler ile ilgili açıklamasını sürdüren Bakan Kirişci, "Mazot ve gübre desteklemeleri, bundan sonra her yıl bu takvim çerçevesinde, yani çiftçimizin desteğe en çok ihtiyaç duyduğu; ekim döneminde ayni olarak kullanılacak" şeklinde konuşarak son dakika destek müjdesini verdi. 

Olsun be soğan ekmek yeriz diyorduk! Ona da zam geldi! Vatandaş ne yiyeceğini şaşırdı

Bakanlıktan son dakika müjdesi geldi! Belgesiyle gelen kişi başı 1200 TL yardımı anında kapacak!

Bu tarihe aman dikkat! Doları olanlar perperişan! Dolar bir gecede…