Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! yüzde 50 hibe desteği sağlanıyor!

Tarım yatırımcılarına hibe desteği, tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin, devlet ya da uluslararası kurumlar tarafından sağlanan maddi desteklerdir. Bu bağlamda yapılan açıklamaya göre bu sene 478 projeye 1 milyar 43 milyon TL hibe desteği sağlanıyor.Hibe desteği, geri ödemesiz bir destek şeklidir ve genellikle belirli bir proje ya da yatırım için sağlanır

 Bu destekler, genellikle tarım işletmelerinin modernleşme, teknoloji kullanımı, verimliliği arttırma, ürün çeşitliliği sağlama, pazarlama faaliyetlerini geliştirme, çevreyi koruma gibi konularda yatırım yapmalarını teşvik etmek amacıyla sağlanır.

Hibe desteği, geri ödemesiz bir destek şeklidir ve genellikle belirli bir proje ya da yatırım için sağlanır. Başvuru süreci ve koşullar ülkeden ülkeye, bölgeden bölgeye değişebilir. Hibe desteklerine başvurmak için genellikle belirli kriterleri yerine getirmek gerekmektedir. Örneğin, bazı ülkelerde tarım işletmeleri belirli bir büyüklükte olmalı veya belirli bir ürün grubunda faaliyet göstermelidir.

Hibe desteği, tarım işletmelerine önemli bir destek sağlayabilir. Ancak, başvuru süreci oldukça rekabetçi olabilir ve başvuruların kabul edilmesi zaman alabilir. Ayrıca, bazı hibe programları sadece belirli bir bölge veya sektör için geçerli olabilir. Tarım yatırımcıları, hibe destekleri için yerel tarım bakanlıkları, tarım kurumları veya uluslararası kurumlar gibi kaynakları araştırarak başvuru yapabilirler.

Çiftçiler dikkat! yüzde 50 hibe desteği sağlanıyor!

70 ilde, tarım sahasında 478 proje hibe desteği almayı elde etti. Bu projeler, 1 milyar TL'den çok destekten faylanacak. Destek bedeli bakımından Konya birinci sırada yer aldı.

En çok desteklenen alanlar ise, bitkisel ürünlerin işlenmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, büyükbaş ve küçükbaş yetiştiriciliği oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı aracılığı ile 2006 senesinden bu zamana, 5 senelik dönemler halinde tarım yatırımcılarına destek olunması için yüzde 50 hibe desteği sağlanıyor.


Programa başvuruların değerlendirme süreci 9 Aralık 2022'de başladı. Süreç 70 şehirde 28 Şubat'ta bitti. Deprem bölgesindeki 11 il için ise 8 Mayıs 2023'e kadar uzatıldı. 70 şehirde kabul edilen başvurular değerlendirilerek, hibeyi elde eden projeler tespit edildi.

Proje bağlamında, 2 milyar 325 milyon TL bedelindeki 478 yatırım projesine, toplam 1 milyar 43 milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirilecek. Destek ile kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

Bayram'da araç kiralamak isteyenler dikkat! Bu tuzağa düşmeyin!

Piyasada talep arttı! Şeker fiyatları zirveyi gördü

Bayram öncesi ayçiçek yağında bomba indirim! Kampanyayı duyan o markete akın etti!