Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! Yüzde 75 hibe desteği verilecek! Şimdi peş peşe açıklanan bu desteklere bakın!

Atıl arazilerde tarımsal üretim ve tesis yatırımlarına bu yıl sağlanacak destekler peş peşe açıklandı. İşte ayrıntılar...  Kararla, tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi için boş bırakılan, nadasa ayrılan ve işlemeli tarıma uygun olmayan alanlar öncelikli olacak şekilde, uygun tarımsal üretim yöntemleri kullanmak şartıyla bitkisel üretimin artırılması ve hasat sonrası ürün işlemeye yönelik yatırım projelerine destek sağlanması ile ilgili usul ve esaslar bir bir belirlendi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı. 

Kararla, tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi için boş bırakılan, nadasa ayrılan ve işlemeli tarıma uygun olmayan alanlar öncelikli olacak şekilde, uygun tarımsal üretim yöntemleri kullanmak şartıyla bitkisel üretimin artırılması ve hasat sonrası ürün işlemeye yönelik yatırım projelerine destek sağlanması ile ilgili usul ve esaslar bir bir belirlendi. 

Düzenlemenin, Bakanlığa bağlı il müdürlükleri tarafından hazırlanan ve Bakanlıkç onay verilen bitkisel üretimin geliştirilmesi ve tarımsal hasılanın artırılmasına yönelik yatırım projeleri ile ilgili hibe ödemelerini kapsadığı belirtildi. 

İşte atıl arazilerde tarımsal üretim ve tesis yatırımlarına bu yıl sağlanacak destekler...

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında, hibe desteklerinin 1 Ocak-31 Aralık 2023 dönemi için sağlanacağı belirtildi. 

Boş bırakılan, atıl durumda olan ya da nadasa bırakılan arazileri, uygun münavebe planı ve ekim yöntemleri kullanarak tarımsal üretime kazandırmak, iklim değişikliğini dikkate alarak, uygun çeşitlerle hububat, baklagil ve yağlı tohumlu bitkilerin üretimini geliştirmek, işlemeli tarıma uygun olmayan arazilerde, katma değeri yüksek bitki türlerinin üretimini çoğaltmak, hasat sonrasındaki kayıpları düşürmek ve katma değeri artırmak için birincil üretim sonrası kurutma veya işleme tesisleri kurmak, doğal ekolojilerindeki bitki türlerinin aşılama, çeşit değişimi ve benzeri teknik uygulamalarla birim alandan elde edilen verimini artırmak konularındaki projeler için hibe ödenecek. 

YÜZDE 75 ORANINDA HİBE FIRSATI 

Yatırım konularına göre Bakanlığın hibe oranları, belirtilen destekleme konuları için proje toplam bedelinin azami yüzde 75'i şeklinde olabilecek. 

Diğer kamu kurum ve kuruluşları ve üretici örgütleri ile proje çerçevesinde işbirliği gerçekleştirebilecek. 

Desteklerden, kamu kurum ve kuruluşları ile ortaklıkları faydalanamayacak. 

Karar ile belirtilen destekleme ödemelerinden, idari hata sonucu düzenlenen belgelerle gerçekleştirilen ödemeler hariç, haksız yere faydalandığı belirlenen üreticiler, 5 sene boyunda hiçbir tarımsal destekleme programı kapsamında olamayacak. 

Şubat 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zammı yüzde kaç olacak? 

Orman Genel Müdürlüğü 54 ilde personel alımı yapacak! Başvurular resmen başladı! Açıklanan bu tarihleri aman kaçırmayın!

EYT'lilere düşük maaş şoku! Peş peşe hesaplandı! Emeklilikte Yaşa Takılanlar şimdi bu detaya bakın! 

Seyahat edecek olanlar dikkat! Bunları yapın, uçak biletini ucuza alın!