21 / 05 / 2024

Çiftçiler hemen bakın: Buğday fiyatını açıkladı! En düşük ve en yüksek rakam! Buğday fiyatları 2024...

Çiftçiler hemen bakın: Buğday fiyatını açıkladı! En düşük ve en yüksek rakam! Buğday fiyatları 2024...

Binlerce çiftçi, hasat dönemine az bir zaman kala buğday fiyatlarının ne kadar olacağını merakla araştırıyor. Peki buğday fiyatları ne kadar olacak? İşte buğday fiyatları 2024...



Hasat dönemine az bir zaman kala buğday fiyatları yeniden gündem oldu. Binlerce çiftçi, buğday fiyatlarının ne kadar olacağını merak ediyor. 

Bunların yanı sıra Tarımdanhaber'den Mine Ataman'ın aktardığına göre; TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, tahmini 15 Mayıs tarihinde başlayacak buğday hasadı için tüm depoların hazır olduğuna, fiyatlar açıklanmasa da alım yapacaklarına dikkat çekiyor. 

Ahmet Güldal, konuya ilişkin açıklamasında "Ülke genelinde nisan ve mayıs aylarında yağışlar bitki gelişiminde önemli role sahip. Nisan ayında normaline ve geçen yıla göre daha az yağış oldu. Mayıs ayındaki yağışlar rekoltenin gidişatını ve ürün kalitesini belirleyecek.

Geçen sene çok verimli ve bereketli bir sezon yaşandı 2024'te de önümüzdeki aylarda iklimsel olarak bir sıkıntı yaşanmazsa yine bereketli bir sezon olacak" ifdadelerine yer verdi. 

Çiftçiler hemen bakın: Buğday fiyatını açıkladı! En düşük ve en yüksek rakam! Buğday fiyatları 2024...

BUĞDAYIN MALİYETİ NE KADAR?

Mine Ataman, rekolte tahminlerinin çoğu zaman fiyat açıklanma sürecini yakından etkilediğine dikkat çekti ve "Üretici yüksek fiyat alabilmek için ürününün az olmasını, tüccar da malın fiyatının az olması için rekoltenin fazla açıklanmasını istiyor" diye konuştu. 

Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’daki pek çok üretici suluda buğdayın kilogram maliyetini elektrik hariç 6,47 lira seviyelerinde belirtiyor. 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, 2024 yılı 1 kilo buğday üretim maliyetini 10,87 Türk Lirası şeklinde hesapladı. 

Adana Ziraat Odası bölgede arazilerin fiyatının yüksek olduğuna dikkat çekerek,  buğdayın maliyetinin 13,39 Türk Lirası olduğunu dile getirdi. 

Çiftçiler hemen bakın: Buğday fiyatını açıkladı! En düşük ve en yüksek rakam! Buğday fiyatları 2024...

BUĞDAY FİYATLARI NE KADAR OLACAK? 

Mine Ataman, söz konusu yazısında "Sıkı para politikası/Şikago Borsası’nda buğdayın 238 dolardan işlem görmesi/ Rusya, Fransa, ABD buğdayında kısmi düşüşler/tarımsal üretici girdi fiyatları/sahadan gelen maliyetler/fiyatın gıda enflasyonuna etkileri/Rusya buğdayının 205 dolara alıcı bulması/seçimlerin geçmesi” gibi" bir çok unsuru dikkate alarak, çiftçiyi üzmeyecek, tüketiciyi de yormayacak buğday fiyat tahminini açıkladı. 

Ataman, buğdayın fiyatının  12 lirayı görmeyeceğine ancak 10,30 TL'nin altında da kalmayacağına dikkat çekti ve "Çiftçiye ortalama yüzde 25 ile 33 arasında kazandırır" dedi. 

Frankfurt School Management Saha Araştırma Birim Müdürü Tarım ekonomisti,  İbrahim Oğuz‘un hesabına göre buğdayın kilogram maliyeti 9 lira 80 kuruş seviyesinde. Onlarca farklı maliyet hesabının olduğunu işaret eden Oğuz, "Bu sene de muhtemelen 22 milyon ton buğday hasat edilecek, nasıl depolanacak,  buğday fiyatı serbest piyasada 8 liraya kadar gerileyebilir" dedi. 

Fasulyenin kilosu 100 TL oldu, mağdur ev sahibinden paylaşım gecikmedi: 'Benim evin kirası 20 kilo ayşe fasulye ediyor'

Kiracılı ev alacaklar dikkat: Uzayan mahkemeler, ödenmeyen kiralar... Bir daha düşünün!

ŞOK'ta bugün Sinbo Çift Hazneli Airfryer 3.499 TL, Xiaomi Redmi Note 13 Pro 250 6 GB 8 GB RAM Mor/Siyah/Yeşil 14.999 TL.

Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat hesaplarında vergi oranları yükseldi!


Geri Dön