Kent Haberleri

Çiftçiler hemen bakın! Yüzde 100 faiz indirimli kredilere mazot ve gübre şartı geldi! Resmen açıklandı!

Geleneksel (yaygın) bitkisel üretim başlığı altında kullandırılan bütün faiz indirimli kredilerde; kredinin belli kısmının mazot ve gübre alımında kullanılması zorunluluğu resmen geldi. İşte ayrıntılar...  Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılmasına ilişkin uygulama esasları tebliğinde değişiklik uygulayan Tarım ve Orman Bakanlığı tebliği Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı

Geleneksel (yaygın) bitkisel üretim başlığı altında kullandırılan bütün faiz indirimli kredilerde; kredinin belli kısmının mazot ve gübre alımında kullanılması zorunluluğu resmen geldi. 

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılmasına ilişkin uygulama esasları tebliğinde değişiklik uygulayan Tarım ve Orman Bakanlığı tebliği Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. 

İşte ayrıntılar...

T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ No: 2020/4)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2022/40) bugünkü 32024 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

200 BİN TÜRK LİRASI'NA KADAR OLAN KREDİLERDE...

Sözcü'de yer alan habere göre; tebliğin geleneksel (yaygın) bitkisel üretime ilişkin kredi koşullarını belirleyen 20. maddesine eklenen fıkra kapsamında; bu üretim başlığı altında sağlanan bütün faiz indirimli krediler için yeni bir detay belirlendi. 

200 bin Türk Lirası'na kadar olan yüzde 100 indirim oranlı işletme kredilerinin 100 bin lira ile 200 bin lira arasındaki kısmı yalnızca mazot ve gübre alımı için kullanılabilecek. İşte o tebliğ...

TEBLİĞ

Tarım ve Orman Bakanlığından:

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. VE TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNCE TARIMSAL ÜRETİME DAİR DÜŞÜK FAİZLİ YATIRIM VE İŞLETME KREDİSİ KULLANDIRILMASINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2020/4)’NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2022/40)

MADDE 1- 25/3/2020 tarihli ve 31079 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ No: 2020/4)’nin 20 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(3) Geleneksel (yaygın) bitkisel üretim başlığı altında kullandırılan bütün faiz indirimli kredilerde; 200.000 TL’ye kadar olan %100 indirim oranlı işletme kredilerinin 100.000 TL ile 200.000 TL arasındaki bölümü sadece mazot ve gübre alımında kullandırılır.”

MADDE 2- Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Orman Bakanı yürütür.

Doların 17 gün sonra ne kadar olacağı belli oldu! Geri sayım başladı! Doları olanlar şimdiden hazır olun!

TOKİ Arsa kura çekimi ne zaman? TOKİ arsa ödemeleri nasıl yapılacak? TOKİ arsa fiyatları ne kadar? 

Depremde İstanbul'un hangi semtleri daha riskli?