Kent Haberleri

Çiftçilere 3 yeni kredi müjdesi peş peşe duyuruldu! Çiftçi Destek Kredisi limiti ne kadar? Hemen detaylara bakın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilerin yüzünü güldürecek müjdeleri peş peşe açıkladı. Çiftçi Destek Kredisi limiti ne kadar? Hemen detaylara bakın! Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilerin yüzünü güldürecek müjdeleri peş peşe açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'ndaki konuşmasında, bugünkü toplantıda hem çiftçilerle hasret gidereceklerini hem de müjdeleri paylaşacaklarına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilerin yüzünü güldürecek müjdeleri peş peşe açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çiftçilere yönelik üç ayrı destek paketini ve tüm detaylarını duyurdu.

İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'çiftçi destek kredisi'nin kişi başı 250 bin liraya kadar  yıllık yüzde 9.75 faiz ve 36 ay vade ile sunulacağını duyurdu. Erdoğan, Çiftçi Destek Kredisinin çiftçiler tarafından, hasat dönemine kadar yapacakları her türlü harcamalar için kullanılabileceğine vurgu yaptı. 

Tarımsal KOBİ kredisinin üst limiti 15 milyon TL 

“İkinci müjdemiz Tarımsal KOBİ Kredisi'dir” açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarım ürünlerini işleyen küçük ve orta boy işletmelerinin destekleneceği bu krediyle, nihai malın katma değerinin üreticide kalmasını sağlamak istediklerine dikkat çekti. 

"Tarımsal KOBİ Kredimizin üst limiti 15 milyon lira, devlet tarafından ödenen kısmı dışında kalan yıllık faiz oranı yüzde 4,75'tir" diye konuşan Erdoğan, yatırım kredilerinde 10 seneye, işletme kredilerinde 24 aya kadar vade uygulanabileceğini aktardı. 

Çiftçiler, süt ve süt ürünleri, meyve ve sebze kurutma-dondurma, meyve suyu, salça, turşu, konserve, reçel, marmelat, pekmez, zeytin, su ürünleri paketleme, tütsüleme, organik tarım ürünleri gibi birçok başlıktaki işletme faaliyetinde bu krediyi kullanabilecek.

Borç transferi ile uygun kredi fırsatı

Üçüncü başlıklarının Tarım Borç Transferi Kredisi olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu krediyle başka bankalardan yüksek faizle kredi kullanmış çiftçilerimizi Ziraat Bankamızda sağlayacağımız uygun şartlarla bu yükten kurtarmayı amaçlıyoruz" dedi ve üst limitin 5 milyon TL, faiz oranının yüzde 9.75, vadenin de 60 ay olduğunu açıkladı. 

Erdoğan, açıklamasında "Önümüzdeki günlerde Ziraat Bankamız yanında Ziraat Katılım'ın da çiftçilerimize düşük maliyetli finansman sağlayabilmesini temin edecek bir düzenlemeyi inşallah hayata geçireceğiz" ifadelerine de yer verdi. 

KADIN ÇİFTÇİYE DE DESTEK ARTIYOR 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, genç çiftçi ve kadın çiftçi kredi limitlerinin halihazırda 500 bin Türk Lirası olduğuna dikkat çekerek, "Ziraat Bankası Genel Müdürümüze genç ve kadın çiftçi kredi limitlerini 500 bin liradan 1 milyon liraya çıkaralım diyorum" ifadelerini kullandı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023'te çiftçilere yapılacak tarımsal desteklemeler için, geçen yılın başlangıç bütçesine göre yüzde 109 artış yaparak 54 milyar lira kaynak tahsis ettiklerine dikkat çekmişti. 

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği duyanı şaşkına çevirdi! Hesaplara yatıyor mu? Şimdi bakın! 

Gram altının 1.450 TL olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı! Bu tarihi duyanın adeta ağzı kulaklarına vardı! Hemen bakın!

İşte 2022’de Türkiye’de en çok satılan otomobil markası!