Kent Haberleri

Çiftçilere büyük müjde! Artık 1 dakikada yapabileceksiniz! Hemen bakın ve başvurun!

E-Devlet üzerinden çiftçilere kolaylık sağlayacak yeni hizmet 1 Ekim tarihinde başladı. Peki Çiftçi Kayıt Sistemi'ne nasıl başvurulur? Başvurular ne zaman sona eriyor, başvuru ücreti ne kadar? İşte e-Devlet Çiftçi Kayıt Sistemi ile ilgili merak edilen tüm detaylar... 2,2 milyon çiftçinin olduğu Çiftçi Kayıt Sistemi için başvurular e-Devlet aracılığıyla yapılabiliyor

E-Devlet üzerinden çiftçilere kolaylık sağlayacak yeni hizmet 1 Ekim tarihinde başladı. 2,2 milyon çiftçinin olduğu Çiftçi Kayıt Sistemi için başvurular e-Devlet aracılığıyla yapılabiliyor. 

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne e-Devlet aracılığıyla 28 bin 172 başvuru gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığının düzenlemesiyle Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtların e-Devlet'ten gerçekleştirilmesi çiftçilere büyük kolaylık sunuyor.

 

Söz konusu uygulama ile çiftçilere, yaklaşık iki günde yaptırmaya çalıştıkları ÇKS kayıtlarını fındık bahçelerinden ayrılmadan kısa sürede yapabilma imkanı sunuldu. 

Peki Çiftçi Kayıt Sistemi'ne nasıl başvurulur? Başvurular ne zaman sona eriyor, başvuru ücreti ne kadar? İşte e-Devlet Çiftçi Kayıt Sistemi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Üreticiler cep telefonlarını kullanarak e-Devlet aracılığıyla kayıtlarını yenileme imkanı yakalıyor. 

Ordu Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, uygulamadan duyulan memnuniyetini yerinde görmek için Altınordu'daki bazı çiftçilerle görüştü. Yılmaz, Ordu'nun 128 bin ile Türkiye'de en çok kayıtlı çiftçisi olan şehirler arasında olduğunu belirtti. 

 

ÇKS işlemlerinin dijital ortamda yapılmasının hem üreticilerin hem de bakanlık personellerinin işlerini oldukça kolaylaştırdığına dikkat çeken Yılmaz, "Daha önceki süreçte Çiftçi Kayıt Sistemi'ni yapmak isteyen üreticilerimizi il ve ilçe müdürlüklerimize davet ediyorduk. Bu üreticilerle ilgilenmek içinde çok sayıda personelimizi kurumda bekletmek zorunda kalıyorduk" şeklinde konuştu. 

Şu anki uygulama ile artık ÇKS güncellemesinin çok daha kolay yapıldığının altını çizen Yılmaz, "Üreticilerimiz e-Devlet üzerinden girmek suretiyle oturduğu yerden 1 dakika gibi çok kısa bir zaman içerisinde başvuru işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar" ifadelerini kullandı. 

Daha önce, çiftçiler evrak temin etmek ve bu evrakları ilgili yerlere giderek onaylatma gibi işlerle uğraşıyordu. Bu şekilde süre 2 güne kadar uzayabiliyordu. 

 

İl dışında ikamet eden üreticilere de bu sistemin oldukça kolaylık sağladığına dikkat çeken Yılmaz, şehir dışında olan çiftçilerin ÇKS başvuru dönemini kaçırabildiğini anımsattı. 

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR 2022?

Bakanlık tarafından, e-Devlet üzerinden ÇKS'ye başvuru yapılmasına ilişkin açıklama geldi. İşte o açıklama:

"Çiftçimiz, e-Devlet Kapısına kendi kimlik bilgileri ve şifresi ile giriş yapar. Hizmeti kullanabilmek için arama kısmına 'ÇKS' yazılır. Çiftçi Kayıt Sistemi Kayıt Yenileme Başvurusu (Gerçek Kişi/Tüzel Kişi) hizmeti seçilir. Açılan ekranda ilk başvuruyu yapmak için 'Yeni Başvuru' butonuna tıklanır. Aydınlatma metni okunur ve aşağıda bulunan 'Onaylıyorum' kutusu işaretlenerek 'Devam Et' butonuna tıklanır. Açılan sayfada ÇKS sistemindeki kayıtlı bilgiler görüntülenir ve iletişim bilgileri kontrol edilir. İhtiyaç halinde bu ekran güncellenir. Kayıtlı araziler görüntülenir ve gerekirse ürün bilgileri 'Ürün Bilgisi Değiştir' butonu ile güncellenir. Son ekranda başvuruya ait tüm bilgiler görüntülenir. Başvuruya ait ilk destek ödemesinden mahsup edilecek başvuru ücreti görüntülenerek onaylanır ve başvuru tamamlanır. Tamamlanan başvuruları görüntülemek için 'Başvuru Listesi' butonuna tıklanır. Başvuruların listelendiği ekrandaki 'Başvuru Durumu' sütununda başvurunun durumu görüntülenebilir. Tamamlanan başvurular İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinin değerlendirilmesi aşamasına geçer."

TOKİ arsa ve iş yeri 2022 başvuruları 5 gün sonra sona erecek!

Migros'ta salça, ayçiçek yağı ve et ürünlerine yüzde 30'a varan indirim! Yetişen alıyor! 10 Kasım 2022 fiyat listesi

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni yılda bu kadar olacak! Rakamı duyan inanamadı! Hemen bakın!