03 / 05 / 2024

Çiftçilere gübre desteği veriliyor: başvurular başladı

Çiftçilere gübre desteği veriliyor: başvurular başladı

Eylül ayının ortasında, belediyeler çiftçilere sunulan gübre destekleri hakkında kamuya bilgi sunmaya devam ediyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan çiftçilik destekleri 2023 kapsamında da devam ediyor. Gübre destekleri de çiftçiler tarafından sorgulanmaya başladı.



Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde eylül ayının üçüncü dönemine ait tarımsal destek ödemelerini çiftçilerin hesaplarına aktarmaya başladı. Ödemeler, bu hafta boyunca Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının son hanesine göre sıralanacak. Bakanlık tarafından sağlanan bu finansal yardımların yanı sıra belediyeler de eylül ayı boyunca tarımsal üretimi teşvik edecek çeşitli projeler ve fırsatlar sunmaya devam ediyor.

Çiftçilere gübre desteği verilecek

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla çiftçilere sağladıkları gübre desteğini duyurdu. Savaş, "Atatürk'ün bizlere bıraktığı kıymetli toprakları işleyen üreticilerimizin yanındayız. Maliyetine sağladığımız bu özel gübre, tarım verimini artırırken toprakların verim kaybını da önlemektedir. Ayrıca, bu uygulama sayesinde gübre üreten büyük şirketler de fiyatları düşürmek zorunda kalmaktadır. Fide ve tohum desteklerimizle birlikte topraklarımızı dört yıl içinde canlandıracağız. İlgilenen üreticiler, taleplerini 0 542 246 51 66 numaralı telefondan bize ulaştırabilirler" ifadelerini kullandı.

Çiftçilere gübre desteği veriliyor: başvurular başladı

Mazot gübre desteği ne zaman sağlanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından çiftçilere yönelik önemli duyurular yaptı. Erdoğan, "Buğday, arpa, yulaf ve çavdar üreticileri için 2024 Mart'ında ödeme yapılacak olan destekleri 2023 Ekim ayından itibaren Ziraat Bankası'na yatıracağız. Toplamda 11,5 milyar lira değerinde bir yardım sağlayacağız" dedi.

Ödemeler nasıl sorgulanır?

Tarım ve Orman Bakanlığı, buğday, arpa, yulaf, çavdar, tritikale ve çeltik yetiştiren çiftçilere mazot ve gübre desteği sağlayacak. Bu destekten yararlanacak olan üreticiler, Çiftçi Kayıt Sistemi'nde kayıtlı olmalıdır. E-Devlet platformu aracılığıyla, kayıtlı çiftçiler T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri kullanarak hak ettikleri gübre desteğini sorgulayabilirler. Çiftçi destek sorgulama e-devlet üzerinden kolayca yapılmaktır. Bu sorgulama işlemini yapmak isteyen çiftçiler https://www.turkiye.gov.tr/tarim-ve-orman-bakanligi linkine tıklayarak E-devlet üzerinden ilgili desteği bularak sorgulama yapabilirler. Ayrıca çiftçi kayıt işlemleri de e-devlet üzerinden kolayca yapılabilmektedir.

Yüksek ev kirası çiftçi emeklisini vurdu! 7 bin TL maaş alıyorum, 10 bin TL kira istiyorlar!

Çiftçilere müjde: Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için ne kadar mazot gübre desteği verilecek?

2023 Tarım destekleri çiftçilere yetiyor mu? Gübre ve mazot fiyatlarındaki yükselişe karşı devlet desteği ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön