Ekonomi

Çiftçilere müjde! Borçlar bir yıl ertelenecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısının ardından tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen çiftçilerin yüzünü güldürecek önemli açıklamalar yaptı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan kabine toplantısından sonra salgın sürecinde zor bir dönemden geçen çiftçileri mutlu edecek açıklamalar geldi. Çiftçiler büyük bir merakla borçlar için alınacak kararlara gözlerini çevirdi.

A Haber'de yer alan habere göre; Erdoğan, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele kapsamında  esnaf ve çiftçiye destekleri açıkladı. Çiftçilerin borçlar ile ilgili önemli açıklamar yaptı. Çiftçiler borç erteleme hakkında detayları merak etmeye başladı ve Ziraat Bankası çiftçi borç erteleme nasıl yapılır? Çiftçi borçları ertelenecek mi? gibi soruların cevabını aramaya başladı.

ÇİFTÇİ BORÇLARI ERTELENDİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçi borçlarına erteleme ile ilgili olarak Kabine sonrası şunları söyledi:

Salgın tedbirleri sebebiyle işlerine ara veren esnaflarımıza iki grup halinde destek olacağız. Birinci grupta kahvehane kafe, düğün salonları, kantinler kırtasiyeler, internet kafeler, lunapark gibi işletmeler yer alıyor. 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacak. İkinci grupta ise, kaporta, sıhhı tesisatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak ve kozmetik, camcılar, çilingilrler, kayalcılar, tuhafiyeciler yer almaktadır. Bu gruba daha önceki destek ödemelerinden yer alan Lokanta berber taksici minibüsçüler ile pazarcılar da dahildir. Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmemizi kapsayan bu gruba bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz. İki ayrı grup halinde 4 milyar 622 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz. Büyük şirketler içinde nefes kredisi adı altında bir adım atıyoruz. Detayları Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanacak bu programların hayırlı olmasını diliyorum. Bugün çiftçilerimize de müjdemiz var. 180 bin ton patates ve kuru soğanı üreticiden alarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık. Ellerinde bulunan çeltiğin 15 bin tonu da toprak mahsuslarına verdik. Bu yıl kuraklık yüzünden bazı ürünlerin rekoltelerinde azalma olacağı bellidir. Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin ziraate ve tarım kooparatiflerine olan borçları ertelenecektir.

ZİRAAT BANKASI ÇİFTÇİ KREDİ ERTELEME NASIL NASIL YAPILIR?

Yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamına giren doğal afetlerden etkilenen çiftçilerimizin yalnızca faiz indirimli (sübvansiyonlu) olarak kullandıkları kredileri 1 yıla kadar ertelenebilmekte ya da azami 5 yıla kadar taksitlendirilebilmektedir.

Tarımsal faaliyetlerine devam eden ve kredi borçlarını erteleme ya da taksitlendirme seçeneğini kullanarak, vadeye yaymak suretiyle geri ödeme imkânlarını geliştirmek isteyen üreticilerimizin, gerekli şartları taşımaları hâlinde, tarımsal faaliyetlerinin gerektirdiği kadar ilave faiz indirimli (sübvansiyonlu) kredi kullanabilme imkânı da mevcuttur.

Çiftçiye müjde! 2021 mazot ve gübre desteği!

Bakan Pakdemirli çiftçiye müjdeli haberi verdi! Ödemeler yarın başlıyor!


.