Ekonomi

Çiftçilere müjde! Düşük faizli 500 bin TL kredinizi hemen alabilirsiniz!

Milyonlarca çiftçi artan maliyetler sebebiyle üretim yapmakta güçlük çekiyor. Ziraat Bankası'ndan çiftçi olmak isteyenlere düşük faiz ve 10 yıl vade ile 500 bin TL kredi veriliyor. İşte başvuru şartları... Banka, çiftçilerin üretimine destekte bulunmak amacıyla pek çok kredi imkanı sunuyor

Ziraat Bankası, çiftçi olmak isteyen kişilerin yüzünü güldürüyor. Banka, çiftçilerin üretimine destekte bulunmak amacıyla pek çok kredi imkanı sunuyor. Bu kredilerden biri de 'Kadın çiftçi kredisi' oldu. 

Milyonlarca çiftçi artan maliyetler sebebiyle üretim yapmakta güçlük çekiyor. Ziraat Bankası tarımsal üretime ve çiftçilere destek olmak amacıyla 6 farklı kredi desteğini uygulamaya aldı. Bu kapsamda 'Kadın çiftçi kredisi' de veriliyor. 

Peki Ziraat Bankası kadın çiftçi kredisi nedir? Kadın çiftçi kredisine nasıl başvurulur? Ziraat Bankası kadın çiftçi kredisine kimler başvurabilir? İşte merak edilen tüm ayrıntılar... 

Kadınların tarımsal ekosisteme dahil edilmesi amacıyla Ziraat Bankası tarafından Kadın Çiftçi Kredisi veriliyor. 

Kadın çiftçilere 500 bin lira kredi fırsatı

Tarımdaki kadın girişimci sayısının yükseltilmesi, kadınların tarımsal üretime yönelik yatırımlarına ve faaliyetlerine destek olunması için kadın çiftçilere düşük faiz ve 10 yıl vade ile 500 bin liraya varan kredi veriliyor. 

Kadın çiftçi kredisi kapsamında hangi ürünler yer alıyor?

Süt hayvancılığı, arıcılık, serada sebze üretimi, besicilik, et tavukçuluğu ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği için kadın çiftçi kredisinden faydalanılabiliyor. 

-Canlı hayvan alımı,
-Basit sera yapımına ilişkin inşaat harcalamaları,
-Faaliyet konusuna ilişkin makine ekipman alımı (traktör hariç),
-Kiralık işletmeler için kira ücreti,
-Faaliyet konusuna ilişkin işletme giderleri için yararlanabiliyor. 

Kadın çiftçi kredisine nasıl başvurulur? 

Ziraat Bankası tarafından verilen Kadın Çiftçi Kredisi'ne banka şubelerinden başvuru yapılabiliyor. Detaylı bilgi için Ziraat Bankası şubeleriyle iletişime geçilmesi gerekiyor. 

Kadın Çiftçi Kredisi kapsamında başvurulan kişinin şartları ve konut uygun bulunursa, ve  ilgili yılda yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı’ndaki kriterler de karşılanıyorsa düşük faizli kredi imkanından faydalanılabiliyor. 

Kadın çiftçi kredisi başvuru şartları neler? 

-18 yaşından büyük olmak,

-Kadınlarda asgari 8 yıllık ilk öğretim eğitimini tamamlamış olmak kaydıyla üretim/yatırım konusuyla ilgili mesleki eğitim/kurs/seminere katılıp başarı ile tamamlamış olmak (bu lise mezunu gençler içinde geçerli),

-Krediye konu faaliyeti bizzat yürütmek,

Kadın çiftçi kredisi başvuruları 13 Nisan 2022 tarihinde başladı, 31 Aralık 2023 tarihinde bitecek. 

Çiftçiye hibe sürprizi! Yetkili isim açıkladı! Çiftçi tarlaya koşacak, üretim artacak!

Otobüs bileti fiyatları rekor tazeledi! Metro, Pamukkale, Kamil koç... 28 Nisan 2022 fiyat listesi...

Kurbanlık fiyatları dudak uçuklattı! Büyükbaş-küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar? İşte 28 Nisan 2022 fiyat listesi

Düşük faizli kredi müjdesi resmen açıklandı! İşte merakla beklenen düşük faizli kredinin ayrıntıları!