06 / 05 / 2024

Çiftçilere müjde! Tarım Bakanı resmen açıkladı! 250 bin TL’lik hibede süre uzatıldı!

Çiftçilere müjde! Tarım Bakanı resmen açıkladı! 250 bin TL’lik hibede süre uzatıldı!

Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi'ndeki hak sahiplerine, projesini hibe sözleşmesinin imzaladığı tarihten itibaren 2 ay içinde tamamlayamaması durumunda ilave süre verilebilecek.



Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan Kırsal Kalkınma Destekleri Çerçevesinde Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projelerinin Desteklenmesine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ, "Kırsal Kalkınma Destekleri Çerçevesinde Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı" çerçevesinde oluşturuldu.

 Çiftçilere müjde! Tarım Bakanı resmen açıkladı! 250 bin TL’lik hibede süre uzatıldı!

100 BİN TL’LİK HİBE TUTARI 250 BİN TL’YE ÇIKARILDI

Söz konusu karar ile uzman eller projelerinde 100 bin TL’lik hibe tutarı 250 bin TL’ye çıkarılırken Tarım ve Orman ile Milli Eğitim bakanlıkları arasındaki Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet yürüten tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezunlar da proje çerçevesine alınmıştı.

Söz konusu tebliğ ile projesini hibe sözleşmesi imzaladığı tarihten itibaren 2 ay içinde tamamlayamayan hak sahibine ilave süre verilebilme olanağı tanınırken proje alt konularında değişiklikler yapıldı. Kentlerin Kent Tarımı Eylem Planı çerçevesinde olup olmadıkları da bütçe katsayı hesabına dahil edildi. Proje değerlendirmelerinin yalnızca sistem üzerinden yapılmasına ilişkin düzenlemeye gidildi.

İşte detaylar...


Geri Dön