Kent Haberleri

Çiftçilere müjde! Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara yatırıldı! Hemen paranızı alın!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 115 milyon 508 bin 658 liralık tarımsal destekleme ödemelerinin bugünn hesaplara yatırılacağını söyledi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 115 milyon 508 bin 658 liralık tarımsal destekleme ödemelerinin yapıldığını açıkladı

Çiftçilerin merakla beklediği destek ödemeleri bugün  hesaplara yatırılmaya başlandı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 115 milyon 508 bin 658 liralık tarımsal destekleme ödemelerinin yapıldığını açıkladı.

TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ BUGÜN HESAPLARA GEÇİYOR!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "115 milyon 508 bin 658 liralık tarımsal destekleme ödemelerini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun." ifadelerine yer verdi.

Bakan, paylaşımda ayrıca şu bilgileri de paylaştı: "Hububat baklagil-dane mısır desteği 67 milyon 332 bin 366 lira, hayvan hastalıkları tazminatı desteği 23 milyon 265 bin 109 lira, sertifikalı fidan kullanım desteği 15 milyon 832 bin 402 lira, hayvan gen kaynaklarını koruma desteği 6 milyon 472 bin 800 lira ve TMO alım prim desteği 2 milyon 605 bin 981 lira." dedi..

TARIM ALANLARINDA YAPILAŞMA OLMASIN!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Bakan Kirişçi tarım alanlarında yapılaşmanın olmamasını söyledi.

Bakan Vahit Kirişçi, Türkiye’nin deprem coğrafyası olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizerek, sıvılaşma olasılığı yüksek olan tarım alanlarından uzak uzak durulması ve bu bölgelerin sadece tarımsal üretim için kullanılması zorunluluğuna işaret etti.

Üreticilere seslenen Vahit Kirişçi, “Ahırlarınızı, kümeslerinizi, ağıllarınızı, silolarınızı tarım alanları üzerine inşa etmeyelim. Tarım alanları, sadece tarımsal faaliyetler için Allah’ın bize bahşettiği alanlardır.  Genellikle deprem meydana gelen coğrafyalardadır bereketli topraklar…

 Bu nedenle oayı ova için kullanalım dağları da yerleşim alanı olarak kullanalım.  Buraların altında iş yeri üstünde ev yapmayalım. Geçmişe dönüp kültürümüze baktığımızda bir tane bile ecdattan kalan ev altında iş yeri gösteremezsiniz” ifadelerine yer verdi.

Dikkat! Tarım Bakanı açıkladı… Çiftçiye 1,5 milyar lira ek destek!

Bakanlıktan Çiftçilere müjde! Yapılacak ödeme ağızları açık bıraktı

Çiftçilere peş peşe müjde! Tarım Bakanı resmen açıkladı! Bu parayı hemen alın!